Allinge Havn er med i førerfeltet
Allinge Havn har chancen for at blive Danmarks smukkeste havneområde. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

NYHED | ALLINGE
3. NOV 2021 • 12:39
Holger Larsen
Journalist

Allinge Havn er med i førerfeltet

Allinge er en ud af fem havne, som har skilt sig ud i et førerfelt om at blive landets bedste havneområde.

Allinge, Hobro, Marstal, Ribe og Svendborg.

Det er i skrivende stund førerfeltet, og ikke nødvendigvis i nævnte rækkefølge, i en konkurrence om at blive Danmarks smukkeste havneområde.

2.400 danskere har afgivet deres stemme online på historiskehuse.dk. Hvem der har flest stemmer holder organisationen Historiske Huse, der står bag konkurrencen, indtil videre for sig selv.

Men de fem nævnte havneområder, som siden mandag har ligget i førerfeltet, har tilsammen 54 procent af stemmerne, oplyser Historiske Huse i en pressemeddelelse. 15 havneområder er nomineret i konkurrencen.

– Vi har fået masser af respons og mærker allerede nu en øget interesse for havneområderne på grund af konkurrencen. Det er dejligt, at så mange har været inde og give deres besyv med stemmemæssigt. Antallet af stemmer kunne uden tvivl være endnu højere, men vi har for at undgå snyd været nødt til at lave nogle stemmemæssige begrænsninger som for eksempel, at der kun er mulighed for at afgive én stemme pr. IP-nummer. Det betyder, at kun én person i en husstand eller på en arbejdsplades kan stemme, fortæller Johan Hage, udviklingschef i Historiske Huse.

Historiske Huse står bag konkurrencen med støtte fra den filantropiske forening Realdania, og bag selve nomineringerne står et panel bestående af fem eksperter på området, der frivilligt har engageret sig i konkurrencen.

Man kan afgive sin stemme på Historiske Huses hjemmeside, hvor man også kan se film og billeder af de 15 nominerede havne.

Vinderbyen bliver offentliggjort tirsdag den 9. november.

 

 Flere nyheder