62 europæiske glaskunstnere udstiller to steder
Fra september til november er det muligt at opleve glaskunst i europæisk topklasse på Grønbechs Gård og Bornholms Kunstmuseum. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

KUNST | BORNHOLM | GRATIS
23. AUG 2021 • 07:50
Henrik Nielsen
Journalist

62 europæiske glaskunstnere udstiller to steder

Der er rig mulighed for at opleve det bedste af europæisk og bornholmsk glas, når den ottende glas- og keramikbiennale viser eksperimenterende og nytænkende glaskunst fra 31 europæiske lande.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

62 europæiske glaskunstnere præsenterer værker på biennalens to hovedudstillinger, der er båret af håndværksmæssig tyngde og politisk vægt.

Udvælgelsen afspejler fire underliggende temaer, der blandt andet tager udgangspunkt i det faglige fokus på kunsthåndværket, hvor materiale, teknik, form og idé viser nye veje for fortolkningen og opfattelsen af glaskunst. Andre temaer sætter aktuelle dagsordener som politisk aktivisme, bæredygtighed og FN's Verdensmål samt stedsspecifikke metoder og værker i spil.

De fire tematiske spor krydser hinanden i de to hovedudstillinger, der fordeler sig på Bornholms Kunstmuseum ved Helligdommen og Grønbechs Gård i Hasle igennem to måneder i efteråret.

Biennalen European Glass Context foregår fra 11. september til 21. november og har to priser på henholdsvis 10.000 og 5.000 euro, der uddeles til de mest markante kunstnere fra de to hovedudstillinger.

Udvælgelsen af værker er foretaget af en europæisk kuratorgruppe af eksperter inden for moderne glaskunst fra seks regioner i Europa.Flere nyheder