35-årig er kendt skyldig i knivdrab

35-årig er kendt skyldig i knivdrab
Det var her på Fabriksvej i Rønne, at et håndgemæng mellem to genboer endte med et knivstikkeri. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 9. AUG 2022 • 15:52
NYHED | ABONNENT
9. AUG 2022 • 15:52

Tre dybe stik i halsen og dybe knivstik i bugen var ikke nødvendigt for at forsvare sig i en nævekamp. Det vurderer Retten på Bornholm enstemmigt. Den 35-årige tiltalte er dermed kendt skyldig i manddrab

De sidste to dage har det føget med spørgsmål og svar i Retten på Bornholm. Her har en 35-årig stået tiltalt for manddrab på sin 46-årige genbo i en opgang på Fabriksvej i Rønne. Han har erkendt, at have stukket den forurettede 12 gange med en tveægget kniv, men begrundede i retten hændelsen med at det var nødværge. 

Og der hersker ikke tvivl om, at det var den forurettede, Heino Mortensen, der startede slagsmålet i opgangen og at den tiltalte havde ret til at forsvare sig. Stridsspørgsmålet de seneste to dage har til gengæld været, hvorvidt knivstikkene var sidste udvej - og dermed nødværge.

Men retten vurderede ikke, at det var nødvendigt at stikke den forurettede så mange gange og med tre dybe stik i halsen og dybe stik i bugen. Det lagde retten vægt på i afgørelsen, hvor de også understregede, at den afdøde ikke havde sin egen kniv med ind i slagsmålet. 

Der lægges desuden vægt på farligheden af det våben, som den tiltalte bar op til hændelsen. Besiddelsen af netop den tveæggede kniv er det andet forhold i retsagen. Dette forhold har tiltalte allerede erkendt, og derfor kendes den tiltalte altså skyldig i begge forhold. 

Det var ikke den kendelse forsvarer Michael Stagetorn havde kæmpet for eller håbet på, men han er klar til at tage arbejdshandskerne på igen onsdag, når retssagen fortsætter med en strafudmåling. 

– Det var en enstemmig kendelse, så der er ikke så meget at diskutere i forhold til drabsspørgsmålet, men vi hæfter os ved, at de erkender, at det var den forurettede, der startede slagsmålet, og at den tiltalte havde lov til at forsvare sig, men at knivstikkene var for meget. Det kan få betydning for straffen, fortæller han.

Onsdag formiddag bliver straffen fastsat.