40-årig fra Nexø fik 13-årig til at tage tøjet af

40-årig fra Nexø fik 13-årig til at tage tøjet af
En 40-årig mand fra Nexø var tirsdag for retten i en sag om blufærdighedskrænkelse af en 13-årig pige fra Sønderjylland. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 15. NOV 2022 • 18:30
NYHED | ABONNENT
15. NOV 2022 • 18:30

En mand fra Nexø blev tirsdag dømt for blufærdighedskrænkelse overfor en mindreårig pige, hvis fortrolighed han havde vundet gennem samtaler, chats og videosamtaler på forskellige sociale medier.

En 40-årig mand fra Nexø var tirsdag for retten i en sag om blufærdighedskrænkelse af en 13-årig pige fra Sønderjylland, som han havde fået kontakt til gennem sociale medier.

Her havde han ifølge anklageskriftet, "groomet" den mindreårige - det vil sige, at han gennem samtaler, chats og videosamtaler havde vundet hendes fortrolighed. Herefter havde han foranlediget, at den unge pige viste sin krop frem og rørte ved sig selv på videosamtaler med den dengang 39-årige bornholmer, som havde onaneret imens - uagtet at han var bekendt med pigens alder.

Alt dette skete sidste vinter fra december 2021 til januar 2022.

Af anklageskriftet, som Tidende har fået aktindsigt i, fremgår det desuden, at den sigtede en eftermiddag var mødt uanmeldt op på pigens adresse, hvor han havde krænket hendes blufærdighed ved at kysse hende på et offentligt sted.

Samme aften havde han desuden kysset den 13-årige pige i sin bil, som han havde parkeret ved byens kirke.

Tre våben konfiskeret

Den 40-årige mand var sigtet for fire forskellige forhold, hvor de tre drejede sig om blufærdighedskrænkelse af den samme 13-årige pige, mens det sidste forhold omhandlede en overtrædelse af våbenloven.

Her fremgår det, at manden besad en totenschlæger, et knojern og en butterflykniv.

Den tiltalte har været varetægtsfængslet fra 10. februar til 6. april.

Ved tirsdagens retssag blev den 40-årige kendt skyldig i samtlige forhold, og han blev idømt fire måneders ubetinget fængselsstraf.

Desuden blev de tre våben konfiskeret.

Manden modtog dommen.