32-årig varetægtsfængslet efter voldsepisode om bord på båd i Tejn

En efterlyst mand blev lørdag aften anholdt på broen i Gudhjem, efter han havde ringet til politiet og truet med at springe. Tidligere på ugen var han oppe at skændes med sin kæreste, og han er sigtet for vold og for at have truet hende på livet.
NYHED | GUDHJEM/TEJN | ABONNENT | 31. JUL 2022 • 16:09
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | GUDHJEM/TEJN | ABONNENT
31. JUL 2022 • 16:09

Siden i onsdags har Bornholms Politi ledt efter en 32-årig mand, som er mistænkt for at have overfaldet sin kæreste på en båd i Tejn Havn onsdag morgen. Lørdag aften kontaktede han selv – ligesom flere tilstedeværende – politiet, mens han i nedtrykt tilstand opholdt sig på broen over Holkadalen i Gudhjem på ydersiden af gelænderet.

Da politiet nåede frem, anholdt de ham med sigtelser om vold og trusler, og søndag blev han varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør, hvor han forklarede, at han har været boligløs i adskillige år og opholder sig meget på den båd, hvor han i sidste uge kom op at toppes med sin kæreste.

Han dukkede op på havnen klokken 6.30 om morgenen med sin hund og blev sur over, at kæresten, som han havde skændtes med dagen forinden, var til stede. På anklagebænken i Tinghuset nægtede han sig skyldig i vold eller trusler under episoden på båden.

Kæresten forklarede derimod, at han efter at have knækket hendes cigaretter havde slået hende – først med flad hånd på skulderen og senere med knyttet næve i ansigtet to gange. Han er også sigtet for at tage kvælertag på hende i et halvt minuts tid, for at sparke hende i hovedet og på ben samt for at have kastet en varmeblæser på hende.

Desuden har kæresten fortalt politiet, at han skulle have haft en kniv og samtidig sagt noget i stil med, "du kommer ikke levende herfra".

Hjulpet af ægtepar

Kvindens råb alarmerede et ægtepar, som kom hende til undsætning og kontaktede politiet. Hendes skader i ansigtet og på halsen blev dokumenteret på hospitalet og udgjorde en del af sagens beviser.

Den 32-årige afviste i retten disse beskyldninger og forklarede, at den eneste fysiske kontakt stammede fra et spark ud i luften, som havde fået en badesandal til at flyve af og ramme kvinden i hovedet.

– Jeg har ikke truet nogen, slet ikke med en kniv, bedyrede han under grundlovsforhøret, hvor han erkendte, at han var gået amok ombord på båden og blandt andet havde smadret et par døre.

At temperamentet kunne koge sådan over, hang sammen med, at han ikke havde taget den medicin, han får ordineret efter tidligere psykoser og psykiatrisk behandling. Han havde ikke haft adgang til sin medicin, fordi han ikke gad tage hjem til kæresten, efter parret var blevet uvenner, forklarede han.

Uden indtægt

Politiet har ledt efter den 32-årige i flere måneder på grund af en trusselssag fra november 2021 og udeblivelsen fra et retsmøde i januar. Han er tidligere dømt flere gange for vold, senest i 2021 i Retten på Bornholm, og derfor var han sigtet efter gentagelsesbestemmelsen, hvilket er en skærpende omstændighed.

Hans forsvarer, Rikke Solberg Bruun, argumenterede imod en varetægtsfængsling, men dommeren fulgte anklagerfuldmægtig Mads Larsens anmodning til fulde, da den sigtede efter rettens vurdering både kunne være til fare for offeret og risikere at påvirke efterforskningsarbejdet, ligesom der var begrundet mistanke om hans skyld.

Fremstillingen af sagen i retten blotlagde et hårdt liv med megen modstand. Den sigtede fortalte, at han ikke har en fast bopæl, hvilket har gjort det svært for politiet at opspore ham, eller nogen indkomst.

– End ikke bistandshjælp?, spurgte forsvareren.

– Nej.

Varetægtsfængslingen af den 32-årige løber i første omgang frem til 24. august. Han valgte at tage imod kendelsen.