Thors tager kommunens ansatte i forsvar

Thors tager kommunens ansatte i forsvar
Billedtekst: Borgmester Thomas Thors (S) kritiserer politiske rivaler for at tale kommunaldirektøren ned. Arkivfoto: Jacob Jepsen
POLITIK | BORNHOLM | ABONNENT | 25. OKT 2021 • 21:00
Niels Ebdrup
Journalist
POLITIK | BORNHOLM | ABONNENT
25. OKT 2021 • 21:00

Borgmester Thomas Thors (S) mener, at hans politiske kollegaer går for hårdt efter kommunens ansatte under valgkampen.

Dansk Folkeparti har foreslået, at man på Bornholm afskaffer kommunaldirektøren.

Det forslag ser bogmester Thomas Thors (S) som et eksempel på, at hans politiske kollegaer i valgkampen går for hårdt efter Bornholms Regionskommunes ansatte.

Ansatte, som borgmesteren mener gør en stor indsats, og som bør blive mødt med agt frem for foragt.

– Jeg synes ikke, at man i den her valgkamp kan være bekendt at skyde så voldsomt på vores administration, som man gør. Det er ikke rimeligt. Vi politikere skal skyde på hinanden. Når vi har en så dygtig og velfungerende administration, skal de ikke punkes i en valgkamp, siger Thomas Thors, der ikke vil undvære en kommunaldirektør:

– Det går ikke at lave en form for magistratstyre, som Dansk Folkeparti foreslår. Stakkels den borgmester, der ikke har en kommunaldirektør, der har overblikket over kommunen.

Nyt rådhus for ansattes skyld

Det er ikke kun kommunaldirektøren, Thomas Thors tager i forsvar.

– Vi har et overordentligt velfungerende system. Mange af de kommunalt ansatte arbejder langt udover, hvad man kan forvente, siger borgmesteren.

Han mener, at de kommunale medarbejdere skal behandles ordentligt. Det er også i det lys, man skal se hans insisteren på at bygge et nyt rådhus på Snorrebakken ved Knudsker.

– Vi kalder det 'projekt samling af medarbejdere på færre matrikler'. Med det arbejder vi frem imod at give vores medarbejdere ordentlige arbejdsvilkår og et ordentligt arbejdsmiljø. Samtidig giver det også vores ledelse mulighed for at lede. Det giver bedre ledelse, når man samler medarbejderne tæt under en leder, i stedet for at de befinder sig forskellige steder, siger Thomas Thors.