Kommunens sagsbehandling fik skrap kritik på valgbus

Kommunens sagsbehandling fik skrap kritik på valgbus
Administrerende direktør for Bornholms Andelsmejeri, Per Olesen, viste de politiske kandidater rundt på ostefabrikken. Foto: Dansk Industri
NOTITS | BORNHOLM | 28. OKT 2021 • 14:40
NOTITS | BORNHOLM
28. OKT 2021 • 14:40

Torsdag var 30 byrådskandidater fra alle partier på virksomhedsbesøg med Dansk Industris kommunale valgbus, og de måtte lægge øre til en del kritik undervejs på turen.


Kritikken omhandlede, at Bornholms Regionskommune for nylig endte på en sidsteplads i Dansk Industris undersøgelse af danske kommuners erhvervsvenlighed. Blandt andet viste undersøgelsen, at kun 36 procent af de bornholmske virksomheder vil anbefale andre virksomheder at bosætte sig på øen. På turen med valgbussen lovede alle partier bedre samarbejde og bedre og hurtigere sagsbehandling efter valget.

Det oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Kritikken begyndte allerede fra morgenstunden, hvor bussen kørte politikerne ud til hotel og konferencecenteret Green Solutions House i Rønne. Her bød hoteldirektør Trine Richter og Jens Koefoed, formand for DI Byggeri Bornholm og direktør for PL Entreprise, velkommen med en, ifølge Dansk Industri, skrap kritik af kommunens sagsbehandling og samarbejde med erhvervslivet.

Bussen kørte herefter til Klemensker for at smage ost, få rundvisning og ikke mindst debattere på Bornholms Andelsmejeri. Her lagde administrerende direktør Per Olesen også op til at forbedre samarbejdet mellem kommune og øens virksomheder, skriver Dansk Industri.

Dansk Industri var selv repræsenteret på turen af underdirektør Torben Liborius, og han sluttede ifølge pressemeddelelsen dagen med en opfordring til politikerne:

– Bornholm klarede sig godt nok dårligt i årets DI-måling af virksomhedernes tilfredshed med deres kommune. Men husk nu, at virksomhedernes vigtige samarbejde med jobcentret fungerer rigtig godt – også ifølge DI’s undersøgelse. Og Bornholm er en fantastisk ø med masser af rigtig gode virksomheder, så der er også meget, der virker. Det er værd at have med sig som politiker, når problemerne skal løses i næste valgperiode.