Rapper bag VM-sangen Wavin' Flag anklages for seksuelt overgreb

27. SEP 2024 • 02:51UDLAND

K'naan, som står bag sangen Wavin' Flag, anklages for et overgreb, der angiveligt fandt sted for 14 år siden.

Den somalisk-canadiske rapper K'naan er torsdag blevet anklaget for et seksuelt overgreb i byen Québec, som angiveligt fandt sted for mere end 14 år siden. Det skriver det canadiske medie CBC.

K'naan står bag sangen Wavin' Flag, der fik verdensomspændende opmærksomhed, da den blev kendt under VM i fodbold i Sydafrika i 2010.

K'naan, hvis borgerlige navn er Keinan Abdi Warsame, er ifølge en arrestordre anklaget for et seksuelt overgreb, som skulle være fundet sted mellem 16. og 17. juli 2010.

På disse datoer befandt den nu 47-årige rapper sig i Québec, hvor han deltog ved festivalen Festival d'été de Québec. Det påståede offer er en kvinde, som var i sluttyverne på daværende tidspunkt. Det siger anklager Louis-Philippe Desjardins ifølge CBC.

Det påståede offer indgav en anmeldelse til politiet i Montreal i maj 2022. Sagen blev dog overført til politiet i Québec, da forbrydelsen angiveligt blev begået på et hotelværelse indenfor Québecs politikreds. Det oplyser Radio-Canada ifølge CBC.

Sagen var for retten torsdag morgen, men rapperen var ikke til stede under retsmødet.

Ifølge Radio-Canada er der høring i sagen i april 2025. Tilmed lyder det, at K'naan ønsker, at retssagen foregår på engelsk.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT