Medier: Længe ventet Harry og Meghan-dokumentar er uden bomber

8. DEC 2022 • 12:37UDLAND

Det britiske kongehus er formentlig lettet efter at have set første halvdel af en ny dokumentar, vurderer BBC.

Der er ikke umiddelbart opsigtsvækkende afsløringer i en imødeset Harry og Meghan-dokumentar, der torsdag er landet på streamingtjenesten Netflix.

Sådan lyder dommen i flere medier, der har set de første tre afsnit.

Det britiske medie BBC's kongehuskorrespondent, Sean Coughlan, skriver, at der ligefrem kan være en "følelse af lettelse" i det britiske kongehus.

- Selv om det ikke ligefrem er et flatterende portræt af det kongelige liv, så er der ikke nogen bomber i form af påstande og beskyldninger, lyder det.

De første tre afsnit udgør halvdelen af dokumentaren om prins Harry og hans hustru, Meghan. De sidste tre kommer torsdag 15. december.

- Der er en bred kritik af institutionerne - den måde, kongelige skal agere på, mediernes indtrængen og angreb og racistiske holdninger i samfundet.

- Men der er ingen direkte angreb eller anklager mod individuelle medlemmer af kongehuset, skriver BBC's kongehuskorrespondent.

Hos det britiske medie Sky News skriver kongehuskorrespondent Rhiannon Mills, at der er en række dramatiske øjeblikke i dokumentaren.

Det kan dog ikke måle sig med et interview, som parret gav til talkshowværten Oprah Winfrey, vurderer hun. I interviewet anklagede Meghan blandt andet den britiske kongefamilie for racisme.

- Det her er ikke ligesom Oprah-interviewet. Der er ikke nogen nye beviser, og der er ikke nogen nye belastende anklager, skriver Rhiannon Mills.

Hos B.T. vurderer Jacob Heinel Jensen, der har titlen royal korrespondent, heller ikke, at der er opsigtsvækkende nyt i dokumentaren.

Efter at have set afsnit to skriver han i en liveblog på B. T:

- Hvis man gerne vil se en dokumentar om, hvordan Meghan voksede op, så er det da spændende nok, men der er ingen bomber i den.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU