Medie: Kina bistår Rusland med materiel i Ukraine

4. FEB 2023 • 18:23UDLAND

Kina hjælper russerne med udstyr til navigation i Ukraine, skriver avisen Wall Street Journal.

Ifølge den amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal (WSJ) bistår Kina Rusland med militært materiel, der anvendes i krigen i Ukraine.

Det konstaterer avisen efter gennemgang af flere end 84.000 forsendelser, der er blevet registreret af de russiske toldmyndigheder.

Ifølge WSJ er det sket, i perioden efter at Vesten indførte sanktioner og embargo mod Rusland som følge af dets invasion i nabolandet.

Blandt leveringerne ifølge den amerikanske avis er navigationsudstyr fra statslige kinesiske militære foretagender. Der er også tale om dele til kampfly samt elektronisk udstyr til sabotage af kommunikation.

Udstyret er typisk sendt fra Kina med transportpapirer, som ikke har angivet, at der var tale om militært udstyr.

Oplysningerne er hentet hos den uafhængige organisation C4ADS i Washington DC. Organisationen er specialiseret i sikkerhedsanliggender.

Det russiske departement, som er ansvarlig for området, har ikke reageret på spørgsmål og henvendelser fra Wall Street Journal.

Kremls talsperson, Dmitrij Peskov, hævder, at "Rusland har tilstrækkeligt med teknisk potentiale" til gennemførelse af landets såkaldte "militære operation" i Ukraine.

USA indførte ifølge Reuters fredag sanktioner mod ledelsen af den iranske dronevirksomhed Paravar Pars.

Firmaet leverer ifølge amerikanerne de droner, som russerne anvender til at ødelægge Ukraines infrastruktur, så civile forhindres i at få el, varme og rindende vand.

USA har indført nye handelsrestriktioner mod syv iranske foretagender, som producerer droner til det russiske militær i Ukraine.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU