Kinas største by fjerner krav om coronatest på restauranter

8. DEC 2022 • 08:35UDLAND

Der blev onsdag for en sjælden gangs skyld lempet på Kinas coronarestriktioner. Shanghai lemper nu yderligere.

Kinas største by og kommercielle centrum, Shanghai, dropper fra fredag et krav om fremvisning af negativ coronatest på restauranter.

Det oplyser byens myndigheder torsdag.

Også på spillesteder slipper man fra fredag for at skulle vise en negativ test.

Tiltaget kommer efter store protester mod Kinas strenge coronarestriktioner. Det kommer ligeledes, efter at Kinas Nationale Sundhedskommission onsdag for en sjælden gangs skyld varslede lempelser af restriktionerne.

Cirka tre år efter coronavirussets udbrud er mange kineserne vrede over fortsat at skulle leve under strenge restriktioner.

De kan samtidig konstatere, at stort set hele resten af verden efterhånden har fundet ud af at leve med virusset uden særlige tiltag.

Frustrationerne kulminerede i sidste måned med omfattende protester.

De betragtes som de mest markante offentlige demonstrationer, siden Kinas nuværende præsident, Xi Jinping, kom til magten i 2012.

I kølvandet på protesterne begyndte nogle kinesiske byer og regioner at lempe coronarestriktionerne. Dog uden at henvise til protesterne.

Onsdag lød det så fra Kinas Nationale Sundhedskommission, at personer med asymptomatisk eller mild coronavirus vil kunne gå i hjemmekarantæne.

Tiltaget betragtes som det hidtil stærkeste tegn på, at Kina er ved at gå væk fra sin nultolerancepolitik over for coronavirus. Det skriver BBC og Reuters.

De kinesiske myndigheder ventes torsdag morgen dansk tid at holde pressemøde om den nuværende coronasituation i landet.

Der bor omkring 25 millioner mennesker i Shanghai. Det er dermed Kinas største by efterfulgt af landets hovedstad, Beijing.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU