Betjent suspenderes for rolle i dødelig anholdelse i Memphis

30. JAN 2023 • 18:10UDLAND

Fem betjente er fyret og anklaget for drab under anholdelse i Memphis. En sjette betjent er nu suspenderet.

Politiet i den amerikanske by Memphis har suspenderet en sjette betjent for hans rolle i anholdelsen af Tyre Nichols, der kostede Nichols livet, og siden har ført til drabsanklager mod fem andre betjente.

Det oplyser politiet i Memphis til blandt andet den lokale afdeling af tv-stationen Fox.

7. januar i år blev 29-årige Tyre Nichols anholdt i byen Memphis. Både Nichols og de fem drabsanklagede og fyrede betjente er sorte.

Tyre Nichols blev stoppet ved et lyskryds på vej til en lokal park. Ifølge de lokale myndigheder blev han stoppet, fordi hans kørsel blev vurderet at være uforsvarlig.

I løbet af anholdelsen kom Tyre Nichols ud i, hvad der er blevet beskrevet som to "konfrontationer". Den første opstod, da han angiveligt forsøgte at flygte til fods. Den anden opstod, da betjentene, der er i alderen 24 til 32 år, anholdte ham.

Videooptagelser af anholdelsen er senere blevet offentliggjort. Her kan man blandt andet se, at han bliver trukket ud af sin bil, mens han siger "jeg har ikke gjort noget".

Ifølge avisen The New York Times kan man i videoen se, at han ligger på jorden og skriger, mens han bliver slået og sparket.

Senere i videoen bliver han slået med knipler. På det tidspunkt er der ikke længere tegn på, at Nichols gør modstand.

Da han senere står op, tildeler en betjent ham mindst fem hårde slag, mens en anden betjent holder hans hænder bag ryggen.

Tyre Nichols døde tre dage efter.

En efterforskningschef fra delstatspolitiet i Tennessee beskrev ifølge BBC videooptagelserne for "fuldstændig rædselsfulde". Han gav også udtryk for, at betjentenes adfærd gav ham kvalme.

Fem betjente fra videoen blev fyret og er nu anklaget for det, der i USA hedder second degree murder - drab af anden grad.

Det betyder, at anklagemyndigheden ikke mener, at betjentene havde planlagt drabet på forhånd.

Men anklagen betyder, at myndighederne mener, at betjentene enten var klar over, at de var ved at slå Tyre Nichols ihjel, eller at de burde have vidst, at summen af deres vold mod ham med en vis sandsynlighed kunne koste ham livet.

Den sjette betjent, der mandag er blevet suspenderet, er ikke fyret eller anklaget for noget. Hans rolle skal nu undersøges. Modsat de fem andre betjente er den suspenderede betjent hvid.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU