Ukrainsk præsidentrådgiver: IOC er promotor for mord

30. JAN 2023 • 12:07SPORT

IOC er en promotor for mord og ødelæggelse, mener Mykhailo Podolyak, efter at IOC har åbnet russisk OL-dør.

Mykhailo Podolyak, som er rådgiver for Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, lægger ikke fingere imellem i sin kritik af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), som i sidste uge åbnede døren for russisk deltagelse ved OL i 2024.

- IOC er en promotor for krig, mord og ødelæggelse. IOC ser med glæde Rusland ødelægge Ukraine og tilbyder derefter Rusland en platform til at fremme folkedrab og opmuntrer deres yderligere drab, tordner Mykhailo Podolyak på Twitter.

- Russiske penge, der køber olympisk hykleri, lugter ikke af ukrainsk blod, vel hr. Bach, fortsætter han med henvisning til IOC-præsident Thomas Bach.

Siden februar sidste år har russere og hviderussere været udelukket fra de fleste olympiske sportsgrene efter Ruslands invasion i Ukraine.

Men i onsdags åbnede IOC døren for, at russere og hviderussere vil kunne deltage under neutralt flag ved sommerlegene i Paris.

- Ingen idrætsudøver skal forhindres i at konkurrere, baseret på hvilket pas man har. Det skal derfor undersøges yderligere, hvordan atleter kan deltage i konkurrence under strenge restriktioner, lød det fra IOC.

Ukraine meddelte som svar, at landet vil starte en kampagne, der skal have til formål at udelukke russiske atleter fra de olympiske lege i 2024.

Det oplyste Volodymyr Zelenskyj.

- I dag starter vi et maraton for fair play rettet mod at rømme ledelsen af internationale olympiske strukturer for hykleri såvel som at (undgå, red.) nogle forsøg på at drage repræsentanter fra en terrorstat ind i verdenssporten, siger Zelenskyj.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU