Superligaens længst siddende trænere mødes i atypisk topbrag

3. OKT 2022 • 09:15SPORT

Randers FC's vedholdenhed er en del af hemmeligheden bag holdets topplacering, mener cheftræneren.

8 ud af Superligaens 12 cheftrænere har haft deres job i mindre end to år.

Thomas Thomasberg og Flemming Pedersen er omvendt rækkens længst siddende cheftrænere, og mandag mødes de i topbraget mellem Randers FC og FC Nordsjælland i Farum.

- Vi er mange hold i ligaen, som der styrkemæssigt er minimal forskel på. Og jeg tror, at vores kontinuitet og vedholdenhed gør, at vi har flere point end holdene bag os, siger Thomasberg.

Flemming Pedersen har stået ved roret i FCN siden marts 2019, mens Thomas Thomasberg blev hentet fra Hobro til Randers i sommeren 2018.

Thomasberg fremhæver, at der har været minimal udskiftning omkring ham. Sportsdirektør Søren Pedersen, assistent Rasmus Bertelsen og talentchef Peter Elstrup med flere sørger for yderligere kontinuitet hos Randers, der ligger på førstepladsen i Superligaen.

- Det gør det meget nemmere at arbejde i samme retning - både sportsligt og økonomisk. Vi ved præcist, hvordan vi får det bedste ud af hinanden, og det gør det lettere at arbejde med vores strategier og rutiner.

- Vi starter ikke på en frisk, når vi møder ind efter sommerferien, som man gør andre steder. Og jeg tror på, at den kontinuitet er medvirkende til, at vi over længere sigt kan have succes, siger Thomasberg.

Træneren for det kronjyske mandskab er dog meget opmærksom på, at hverken han eller andre omkring ham hviler på laurbærrene.

- Men der må aldrig være stilstand, og rutinerne må ikke blive rutiner på den forkerte måde, siger Randers-træneren.

For ham handler det dels om udskiftninger i spillertruppen, der skaber nye nuancer i spillet og bringer ny energi ind. Kun to af de nuværende profiler var også en fast del af startopstillingen, da han tiltrådte i 2018.

Derudover forsøger han sideløbende med en fast spillemæssig kurs at justere og optimere.

- Jeg er hele tiden opmærksom på det. For hvorfor begyndte det for eksempel at vakle for Ståle Solbakken i FCK? Han var der i endnu længere tid, end jeg har været i Randers.

- Vores fundament er meget stærkt. Men det er jo ikke stærkere, end at det hurtigt kan komme til at vakle. Det har man set andre steder. Du kunne jo have lavet samme historie om David Nielsen i AGF i sidste sæson, da han var den længst siddende.

- Jeg ved ikke, hvad det er. Men jeg er meget opmærksom på, at vi hele tiden bevarer gløden og justerer de små ting, der kan gøre en forskel og bringe os fremad.

Randers kan frem til opgøret i Farum mandag nyde sin status som ubesejret, men spørgsmålet er, om det også gælder efter kampen.

Med Thomasberg som cheftræner har Randers aldrig vundet i Farum, hvor holdet blot har hentet ét point i fem kampe.

- Vi er klar over, at vi har haft det svært i Farum. Men det bruger vi ingen krudt på. Vi tror på, at vi har lavet en plan, der kan give os sejren.

- Vi er ubesejrede i ti kampe, selv om vi har været i Parken, Herning og Brøndby, og det giver tro på, at vi også kan hente tre point i Farum. Det er en lidt atypisk topkamp, men det er kun fedt, siger Thomasberg.

Randers har 22 point mod FC Nordsjællands 20 point inden topkampen, der sættes i gang klokken 19.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU