Stort NFL-stadion bliver finalevært ved klub-VM

29. SEP 2024 • 08:05SPORT

10 ud af 12 stadioner ved klub-VM ligger i det østlige USA. Finalen spilles i New Jersey.

Når der til sommer skal kæmpes om den første titel efter Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) store omstrukturering og udvidelse af klub-VM, bliver finalen spillet på et stadion, der normalt huser store kampe i amerikansk fodbold.

MetLife Stadium i New Jersey nær New York huser til daglig NFL-holdene New York Giants og New York Jets, men 13. juli næste år skal stadionet huse finalen ved klub-VM.

Det oplyser Fifa på sin hjemmeside.

Der er plads til cirka 82.500 tilskuere på finalestadionet. Selv om der oftest spilles kampe med en oval bold på stadionet, er der ved andre lejligheder blevet spillet fodbold på MetLife Stadium.

En række europæiske storklubber som Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Manchester United og Bayern München har eksempelvis spillet opvisningskampe for sine amerikanske fans på stadionet.

I juni i år lagde banen græs til tre kampe ved Copa America, og når landshold-VM afvikles i USA, Canada og Mexico i 2026, skal der spilles otte kampe, inklusive finalen, på stadionet.

Ved næste års klub-VM skal der spilles kampe på 12 forskellige stadioner i USA. Ti af dem ligger i den østlige del af landet.

Der deltager 32 lande ved det udvidede klub-VM, og formatet er det samme, som man kender fra landsholdenes verdensmesterskab: otte grupper med fire hold i hver. De to bedste hold i hver gruppe avancerer til knockoutfasen. Turneringen skal spilles hvert fjerde år.

Fifa brander slutrunden som "29 dage af global fodbold man ikke må glip af".

Det kan ikke desto mindre blive tilfældet for mange fodboldfans verden over. Det er fortsat ikke lykkedes Fifa at afsætte tv-rettighederne til turneringen noget sted i verden.

Det skyldes blandt andet, at det er en turnering, som hverken klubber eller spillere har efterspurgt.

Derfor er det også usikkert, om de største europæiske klubber, der er hele turneringens trækplaster, sender sine bedste spillere afsted til USA. Alternativet er at sende ungdoms- eller reservehold, så de store stjerner kan holde sommerferie, inden der venter en ny og tætpakket fodboldsæson.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT