Silkeborg ser rødt og taber knebent til HJK Helsinki

18. AUG 2022 • 20:02SPORT

Silkeborg tabte 0-1 på udebane til HJK Helsinki i den første af to kampe om at komme i Europa League.

Et rødt kort til Silkeborg blev dyrt i den første af to kampe om at komme i gruppespillet i Europa League.

Silkeborg tabte 0-1 ude til HJK Helsinki på et sent mål af hjemmeholdets midtbanespiller David Browne, der scorede på et fornemt langskud efter 80 minutter.

Resultatet er ikke det bedste udgangspunkt før returkampen i Silkeborg på torsdag i næste uge. Men der er dog fortsat stor spænding om det samlede avancement.

Efter 69 minutter blev Silkeborg reduceret til ti spillere, efter at midtstopperen André Calisir fik marchordre.

Det var et skidt tidspunkt, da det på det tidspunkt stod 0-0. Med lidt mere held og dygtighed kunne Silkeborg dog være kommet foran.

I første halvleg brændte Silkeborgs angriber Nicklas Helenius en af de chancer, der helst skal give mål i den slags kampe.

Efter 13 minutter modtog Helenius et perfekt indlæg fra backen Oliver Sonne. Men Helenius headede lige forbi stolpen.

Helenius sparkede frustreret til den ene stolpe efter afbrænderen.

Efter en halv time havde finnerne et nærgående hovedstød, der gik lige forbi den ene stolpe. Det var Helsinki-spilleren Atomu Tanaka, som helt umarkeret headede forbi mål.

Det blev vanskeligt for Silkeborg efter det røde kort, hvor Calisir kom alt for sent i en tackling.

Calisir havde et gult kort i forvejen, men dommeren takserede det til et direkte rødt kort, da der var tale om en nødbremse.

Derfra overtog Helsinki styringen med kampen. Finnerne havde bolden i nettet endnu en gang, men der var offside i situationen.

Silkeborgs første europæiske kamp i 21 år endte dermed med et knebent nederlag.