René Holten er tilfreds med EM-åbning: Jeg var godt med

18. AUG 2022 • 18:31SPORT

Kajakroeren René Holten Poulsen blev nummer tre i sit indledende heat i 1000 meter enerkajak ved EM.

Den danske kajakroer René Holten Poulsen er klar til semifinalen i 1000 meter enerkajak ved EM i München.

Han åbnede mesterskabet torsdag formiddag med at få en tredjeplads i sit indledende heat.

Havde Holten snuppet førstepladsen, var han røget direkte i A-finalen, men den danske kajakstjerne må jagte finalepladsen via fredagens semifinale.

I mål var danskeren 1,276 sekunder efter heatvinderen Balint Kopász fra Ungarn. Han er netop blevet verdensmester og er også forsvarende olympisk mester på distancen.

- Jeg var godt med i det klart hårdeste heat, hvor den nykårede verdensmester Balint Kopász også var med.

- Jeg havde skiftet pagajstørrelse efter VM, og jeg holdt mig næsten oppe i den ønskede frekvens, så det var fedt, for jeg holder det meget jævnt og steady ned over banen, siger René Holten Poulsen.

Ved VM i Canada i begyndelsen af august ramte danskeren ikke sit topniveau. Siden har han skiftet til en mindre pagaj i håb om at finde den fart, der i perioden 2008-2018 sikrede ham en lang række medaljer ved EM, VM og OL.

- Det er noget med at holde tungen lige i munden med de ændringer, jeg har lavet teknisk siden VM med en mindre pagaj, og det fortsætter jeg med.

- Jeg er tættere på Kopász, end jeg har været længe, og han er den stærkeste i verden lige nu, siger René Holten Poulsen.

Senere var lollikken også i vandet i 500 meter toerkajak sammen med Victor Aasmul. Her blev det til en fjerdeplads og dermed endnu en semifinale fredag.

- Vi fik gjort det meste af det, vi gerne ville. Så vi skal bare have bygget det sidste på med timingen, men teknisk og taktisk gik det godt, og vi rykkede også godt fremad på den sidste halvdel af løbet, siger René Holten Poulsen.

I alt var der dansk deltagelse i syv indledende heat på EM's førstedag.

OL-bronzevinder Emma Aastrand Jørgensen blev nummer fire i sit indledende heat i 500 meter enerkajak og skal ligesom Holten Poulsen dermed ud i en semifinale fredag.

Det samme skal Simon Jensen og Morten Graversen i 1000 meter toerkajak efter en femteplads i deres indledende heat.

Magnus Sibbersen leverede en god indsats i 500 meter enerkajak og skal fredag på vandet i finalen. Det samme skal Pernille Knudsen og Sara Milthers i 1000 meter toerkajak.

Endelig blev Bolette Iversen og Frederikke Matthiesen nummer fem i 500 meter toerkajak, hvilket giver en semifinale fredag.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU