NFH overrasker med stor triumf mod Team Esbjerg

7. DEC 2022 • 21:57SPORT

Nykøbing Falster Håndbold fik overraskende skovlen under Team Esbjerg efter 11 mål af Marie-Helene Sajka.

Nykøbing Falster Håndbold overraskede onsdag stort med en 32-27-sejr over Team Esbjerg på hjemmebane i Kvindeligaen.

Den franske bagspiller Marie-Helene Sajka scorede 11 mål og var en fremtrædende spiller for hjemmeholdet. Norske Henny Reistad lavede det samme for Esbjerg.

Med sejren rykker NFH op på siden af Team Esbjerg i tabellen. Begge har 14 point efter ti kampe.

Det er fire point mindre end mesterholdet Odense, som onsdag bankede bundholdet Sønderjyske 35-26, og Ikast som tog en dramatisk 23-21-sejr over København Håndbold.

Især NFH scorede efter behag i en generelt målrig første halvleg, hvor ingen af keeperne for alvor fik fat i længere tid.

NFH-keeper Cecilie Greve og hendes stolper fik dog fat i lidt mere end ellers formstærke Amalie Milling i den anden ende, så værterne førte 19-17 efter de første 30 minutter.

Straks fra anden halvlegs start var Milling dog som forvandlet, og samtidigt tog Esbjergs forsvar også bedre fat. Det gav en frustrerende periode for NFH, og Esbjerg kom foran 21-20.

NFH var dog langt fra slået og fightede sig stærkt tilbage.

Anført af Sajka og gode præstationer af holdets keepere, Greve og Annika Petersen, samt udvisninger til Esbjerg-stjernerne Henny Reistad og Nora Mørk trak hjemmeholdet endda fra og foran 30-25.

Og til stor jubel for et veloplagt hjemmepublikum var spændingen i de sidste minutter reelt fraværende.

Langt vildere var afslutningen mellem Ikast og København Håndbold. Udeholdet førte med seks mål i første halvleg, men blev indhentet efter pausen.

København udlignede til 21-21 med 24 sekunder igen, men Ikast afgjorde kampen med to scoringer på hver sin side af en redning fra en generelt fabelagtigt Jessica Ryde, der tog 18 af de 33 afslutninger, som hun skulle forholde sig til.

Andetsteds fik Viborg HK revancheret sit store nederlag til NFH i European League, da holdet ude slog Aarhus United 25-22.

Det placerer viborgenserne på sjettepladsen med et point mere end Silkeborg-Voel, som slog Skanderborg 26-23.