Medejer Bjelland får comeback i Lyngbys storsejr i pokalen

4. AUG 2021 • 20:47SPORT

Lyngby vandt 9-0 over Østerbro IF, da Andreas Bjelland spillede sin første kamp for klubben siden august 2009.

For første gang i 12 år spillede den tidligere landsholdsspiller Andreas Bjelland onsdag aften en kamp for Lyngby Boldklub, og det var med stor resultatmæssig succes til følge for Bjelland, der er lejet i FC København.

Den 33-årige forsvarsspiller bar anførerbindet, da Lyngby vandt pokalkampen over Serie 2-klubben Østerbro IF med 9-0 i turneringens første runde.

På papiret var Lyngby udehold, men opgøret blev spillet på et solbeskinnet Lyngby Stadion.

Østerbro er vant til at spille mod ukendte serieklubber som FC Nyhavn, FC Randoms, Sunred Beach og BK Amalie, og østerbroerne kunne da heller intet stille op mod det professionelle Lyngby-mandskab.

Lynhurtige Emil Nielsen var den farligste mand for superliganedrykkeren. Han blev noteret for fire af Lyngbys scoringer.

Andreas Bjelland er med i ejerkredsen af Lyngby Boldklub gennem sit engagement i Friends of Lyngby. Før onsdagens pokalkamp havde medejeren dog ikke spillet en kamp for Lyngby siden 30. august 2009, hvor Lyngby vandt 2-1 over FC Fyn i 1. division.

Dengang var Niels Frederiksen Lyngby-træner, og ud over Bjelland var også de senere landsholdsspillere Anders Christiansen, Emil Larsen og Christian Gytkjær med i startopstillingen, mens Lasse Vibe startede inde for fynboerne.

I 2009 blev Bjelland solgt til FC Nordsjælland, før han senere skiftede til Twente, Brentford og FCK.

En anden 1.-divisionsklub, Nykøbing FC, vandt sikkert med 4-1 ude over B1908.

Onsdag bød også på et lokalopgør på Amager, da Tårnby-klubberne AB Tårnby og Tårnby FF mødtes. Kampen mellem de to danmarksserieklubber blev tilmed tv-transmitteret.

Tårnby FF vandt opgøret efter straffesparkskonkurrence. Den ordinære kamp sluttede 2-2, og der blev ikke scoret i den forlængede spilletid.

Den tidligere superligaspiller Patrick da Silva lavede et forrygende mål til 1-0 for gæsterne Tårnby FF.

Hjemmeholdet havde de tidligere udlandsprofessionelle Jonas Troest og Nikola Saric med i startopstillingen, og AB Tårnby fik kæmpet sig tilbage trods to føringer til gæsterne undervejs. I disciplinen fra pletten var gæsterne dog skarpest.

De to Tårnby-klubber mødes igen på lørdag i første runde af sæsonen i Danmarksserien.

Pokalturneringens første runde svarer til 64.-delsfinalen.

Superligaklubberne træder ind i anden og tredje runde af turneringen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU