Lettet Mikkel Hansen: Vi skal være skarpere i finalen

27. JAN 2023 • 20:46SPORT

Mod Spanien kneb det for en gangs skyld med effektiviteten i Danmarks normalt så målfarlige offensiv.

Lettelsen er stor blandt de danske håndboldmænd efter den gyseragtige afslutning i VM-semifinalen mod Spanien.

Danmark vandt 26-23, men det var nervepirrende til det sidste. Ikke mindst fordi den normalt så frygtindgydende danske offensiv tillod sig lovlig mange afbrændere i anden halvleg.

- Det var lidt atypisk i forhold til nogle af de andre kampe, hvor det især har været angrebet, der har kørt godt, konstaterer Mikkel Hansen.

Han scorede selv fire gange på ni forsøg. Også Simon Pytlick og Mathias Gidsel formåede denne gang kun at score på omkring halvdelen af deres afslutninger på den stærke målmand Gonzalo Pérez de Vargas.

- Jeg synes egentlig, at vi spillede os frem til nogle gode chancer, men vi brændte lidt for meget. I finalen skal vi være skarpere, hvis vi skal have guldet med hjem.

- Man ved også, at Spanien er et svært hold at ryste af. Vi havde chancen et par gange, men formåede ikke at rykke afgørende fra, siger Mikkel Hansen.

I stedet var det denne gang det ekstremt stærke danske forsvar og en brandkamp af Niklas Landin, der sørgede for, at Spanien blev knækket til sidst.

- Hvis man ikke putter bolden i kassen, så kommer modstanderne jo stille og roligt tilbage.

- Heldigvis havde vi et fantastisk forsvar og en fantastisk målmand. Niklas Landin stod helt exceptionelt flot. Der er en grund til, at han er blevet kåret til verdens bedste, siger Mikkel Hansen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU