Kasper Hjulmand frygter nye skader inden VM

26. SEP 2022 • 10:00SPORT

Landstræneren krydser fingre for, at hans VM-kandidater undgår skader i de næste syv uger.

Næste gang landstræner Kasper Hjulmand ser hele sin landsholdstrup, bliver i midten af november kort inden afrejsen til VM-slutrunden i Qatar.

Aktuelt er der ingen danske VM-bejlere, der døjer med skader, der ventes at strække sig ind i slutrundeperioden, men det kan der meget vel komme, påpeger landstræner Kasper Hjulmand.

Han kan ikke gøre andet end et krydse fingre for, at spillerne kommer igennem de næste syv uger uden at pådrage sig skavanker.

- Der kan ske mange ting fra nu af. Det er ikke sjovt som træner at gå og vente, indtil jeg skal udtage VM-truppen.

- Jeg sidder med livet i hænderne, for der er rigtig mange kampe, der skal spilles, og der kan ske mange ting, siger Kasper Hjulmand.

Søndag aften så han sit mandskab vinde 2-0 hjemme over Frankrig i Nations League. I kamptruppen var vante stamspillere som Jonas Wind, Andreas Cornelius og Yussuf Poulsen fraværende, fordi de enten var skadede eller først lige kommet tilbage fra en skade.

Alle de danske VM-bejlere håber selvsagt på at komme med til slutrunden, men det nytter ikke at spille med livrem og seler hver eneste dag frem til VM, siger Christian Eriksen.

- Jeg tænker overhovedet ikke på risikoen for at blive skadet. Så snart man tænker på det, så bliver man skadet. Jeg tror ikke, at der er nogen, der går ud fra, at de bliver skadet.

- Jeg tror, at folk kommer til at glemme landsholdet i den næste periode, for nu kommer det til at handle om klubhold, siger Eriksen.

Kasper Dolberg, der missede sæsonopstarten med en skulderskade, vil bruge VM som en motivation for at stå så skarpt som muligt.

- Jeg kommer da helt sikkert til at tænke på VM hver dag, men det er kun en god ting. Det gør kun, at jeg bliver endnu mere fokuseret på at komme med, og at jeg er obs på min krop.

- Men vi er ikke der endnu, hvor jeg skal træne med benskinner hver dag, siger Dolberg muntert.

Landsholdet samles mandag 14. november inden VM. Flere VM-spillere kommer formentlig til at have spillet kamp dagen inden.

Kasper Hjulmand har ikke offentliggjort, hvornår han udtager VM-truppen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU