Ida Karstoft løber sig i EM-finalen på 200 meter

18. AUG 2022 • 22:48SPORT

Det lykkedes for Ida Karstoft at nå frem til EM-finalen i 200 meter. Hun håber at blande sig i medaljestriden.

Den danske løber Ida Karstoft bliver ved med at imponere i 2022, og torsdag aften kvalificerede hun sig til finalen i 200 meter ved EM i atletik i tyske München.

Hun fuldførte semifinalen i tiden 22,73 sekunder, efter at torsdagens begivenheder var blevet udskudt i en halv time på grund af dårligt vejr med lyn og torden.

Ida Karstofts bedste tid, som er dansk rekord, lyder på 22,67 sekunder.

At det havde regnet en del var ikke noget, der generede Ida Karstoft. Hun leverede en overlegen præstation og gik sikkert videre som vinder af sin semifinale.

- Det er fedt. Det var det, jeg gik efter. Og det lykkedes. Jeg håber, at der er mere at komme efter i finalen, siger Ida Karstoft til DR Sporten.

På tværs af de tre semifinaler var det kun briten Dina Asher-Smith, der satte en bedre tid med sine 22,53 sekunder.

Derfor tør 26-årige Ida Karstoft godt drømme om en medalje i fredagens finale.

- Jeg tænker ikke, at det var et perfekt løb. Men det gik fint. Jeg ved ikke, om jeg tør håbe på en medalje. Men jeg blander mig med de bedste, og jeg glæder mig helt vildt meget, siger hun.

Fredagens finale med Ida Karstoft afvikles klokken 22.22 ifølge turneringens hjemmeside.

På herresiden skulle Simon Hansen have været i aktion torsdag aften, men han stillede ikke op på grund af en skade.

På Dansk Atletiks hjemmeside oplyses det, at Simon Hansen trak sig på grund af "smerter i inderlåret" efter indledende heat.

Dermed blev pladsen i EM-semifinalen på 200 meter endestationen for den 24-årige dansker.