Historisk baseballhold siger farvel til Oakland

27. SEP 2024 • 12:14SPORT

Oakland Athletics flytter i fremtiden til Las Vegas. Torsdag havde baseballholdet sidste kamp i Oakland.

Det var et historisk farvel, da det amerikanske baseballhold Oakland Athletics torsdag tog endegyldigt afsked med klubbens hjemmebane, Oakland Coliseum, og byen Oakland.

Athletics tog afsked ved i den sidste kamp i Oakland at besejre Texas Rangers med 3-2.

Farvellet skyldes, at holdet rykker teltpælene op og i fremtiden skal have til huse i Las Vegas.

- Til alle medarbejdere og folk, der har dedikeret deres liv til Oakland Athletics og ikke tager turen med videre, vil jeg være for evigt taknemmelig, lød det fra holdets direktør Mark Kotsay i forbindelse med afskeden.

Holdets stadion i Oakland var blevet for slidt til fortsat at være hjemmebane, og da holdet ikke kunne blive enig med byen om en ny stadionaftale, tog man i november sidste år officielt beslutningen om, at fremtiden lå i Las Vegas.

Det sker dog først i 2028, at man rykker ind i spillebyen. Indtil da bliver Athletics i Californien, da holdet skal have midlertidig hjemmebane i delstatens hovedstad, Sacramento.

Holdet har siden etableringen i 1901 i alt vundet ni mesterskaber i den amerikanske baseballliga, MLB. I 1968 rykkede man til Oakland, og her er det siden blevet til fire mesterskaber. Det seneste i 1989.

Med flytningen væk fra Oakland siger byen farvel til det sidste store sportshold. Tidligere har byen også huset NBA-holdet Golden State Warriors og NFL-mandskabet Oakland Raiders.

Warriors tog i 2019 skiftet ind til den større naboby San Francisco, mens Raiders i 2020 ligeledes flyttede til Las Vegas.

/ritzau/AFP/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT