Håndboldkvinder smider stor føring i nedtur mod Norge

2. OKT 2022 • 17:35SPORT

Danmark var foran med syv mål i første halvleg mod Norge, men det endte med et dansk nederlag i Golden League.

De danske håndboldkvinder afsluttede søndag Golden League med et nederlag til Norge.

I Ikast vandt nordmændene med 29-27 efter et stort comeback mod de danske værter.

Danmark fik en næsten uvirkelig start med en føring på 5-0 mod Norge, som plejer at trække sig sejrrigt ud af de interne dueller.

I målet tog Sandra Toft godt fra, og i den anden ende var der stor træfsikkerhed hos de danske skytter.

Og det skulle endda blive endnu bedre for de danske værter, som nåede at bringe sig foran med 9-2 og 10-3, før modstanderne vågnede op og begyndte at æde sig ind i kampen.

Landstræner Jesper Jensen kunne frem mod pausen se syv-måls-føringen skrumpe ind til 13-9, og efter blot fire minutter af anden halvleg havde Norge udlignet til 13-13.

På ingen tid var kampen tippet over, og det var nu svært at se, hvordan Danmark skulle få has på Norge.

De danske værter fik dog scoret de to næste mål og kom foran 15-13, men Norge hang i og kværnede videre i vanlig stil.

Norge kom foran 20-19, hvilket var gæsternes første føring i kampen.

Danmark var bagud i resten af kampen, og det endte til sidst med et dansk nederlag på to mål.

Golden League-turneringen bød på danske nederlag til Norge og Holland, mens det lykkedes at slå Schweiz. Norge endte som vinder med tre sejre med Holland på andenpladsen.