FCM dukker ærkerivalen Viborg efter Simsir-trylleri

29. SEP 2024 • 16:01SPORT

Viborg kom foran i Herning, men Aral Simsir tryllede en formidabel udligning frem i en 3-1-sejr på hjemmebane.

FC Midtjylland tog tre point og håneretten, da superligaduksen søndag havde besøg af ærkerivalen Viborg FF.

Joel Andersson og Franculino sikrede sejren i anden halvleg, men kampens absolutte lækkerbisken var Aral Simsirs 1-1-udligning efter en vild soloaktion i første halvleg.

Forinden havde midtbanespilleren Magnus Westergaard fortjent headet Viborg foran.

Endnu ubesejrede FCM topper med sejren Superligaen i mindst en uge mere med sine 24 point efter 10 kampe. Viborg har 12 point på syvendepladsen.

Det midtjyske derby bød fra første fløjt på syngende tacklinger og masser af action, og begge mandskaber lagde et stort tilbud på føringen, inden ballet blev åbent midtvejs til pausen.

Den tidligere FCM-keeper Oscar Hedvall måtte således klare Aral Simsirs forsøg efter sin egen store fejl, og i den anden ende ramte angriberen Renato Junior undersiden af overliggeren efter Serginhos fine forarbejde.

Efter 24 minutter kom Viborg foran efter en serie af tvivlsomme FCM-beslutninger, hvilket blev straffet af kvikt opspil og et indlæg fra backen Daniel Anyembe, som midtbanespilleren Magnus Westergaard flot smed sig frem og pandede i mål.

Intensiteten steg endnu et par grader, og kun en stor redning af Hedvall og en vild clearing på stregen af stopperen Nicolas Bürgy forhindrede værterne i at komme på tavlen efter 35 minutter.

En håndfuld minutter senere skulle hjemmeholdets fans ikke vente længere.

Efter en blokeret pasning faldt kuglen ned for fødderne af Simsir i feltet, og han tryllede sig på meget lidt plads forbi tre Viborg-spillere, inden han følte bolden op i krydset. Et åbenlyst bud på årets mål.

Anden halvleg bød på knap så mange chancer, og manglede længe en jævn rytme. Et par indskiftninger afgjorde dog sagen for hjemmeholdet.

Offensivspilleren Edward Chilufya kom ind og kombinerede flot med Franculino som optakt til ligeledes indskiftede Joel Anderssons 2-1-træffer efter 71 minutter.

Og få minutter senere assisterede Chilufya 3-1-målet, som Franculino satte i nettet.

De to scoringer tog luften ud af Viborg og kampen, og FCM cruisede sikkert sejren i hus og sparede samtidig en smule på kræfterne før mødet med Maccabi Tel Aviv i Europa League torsdag.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT