Erhvervslivet ser mulighed for at spinde guld på cykel-VM

27. SEP 2024 • 18:00SPORT

Dansk Erhverv og Dansk Industri regner med en øget strøm af turister, når Danmark i 2029 er vært for VM.

Danmark kan se frem til en øget strøm af internationale turister, når verdens bedste cykelryttere i 2029 kommer til Danmark.

Sådan lyder det samstemmende fra Dansk Industri (DI) og Dansk Erhverv, efter at Danmark fredag blev tildelt VM-værtskabet om fem år.

- Det er en fantastisk nyhed. Det vil komme hele Danmark til gode og booste dansk turisme, lyder det fra Lars Ramme Nielsen, der er branchedirektør i Dansk Erhverv.

- Vi ved fra tidligere store sportsbegivenheder såsom Tour de France-etaperne, at det virkelig er noget, der trækker folk til fra hele verden. Det gavner hoteller og alle andre, som er en del af turismens fødekæde, siger han.

Senest VM blev afholdt på dansk jord var i 2011, hvor samtlige discipliner foregik i Nordsjælland. Om fem år spreder VM-arrangementet over større dele af landet.

Enkeltstarterne vil foregå i Aarhus, mens Roskilde og Helsingør er startbyer for linjeløbene, der har målstreg i København.

Den geografiske spredning glæder Lars Bertolt Winther, der er chef for turisme, kultur og oplevelser i DI.

- Det faktum at det er sket i en bred og landsdækkende interessentkreds betyder, at det kommer til at gavne en stor del af det danske erhvervsliv, fortæller han.

Flere internationale cykelløb er de senere år afholdt i Danmark. For to år siden foregik de første tre etaper af verdens største cykelløb, Tour de France, i Danmark. I 2012 var Giro d'Italia forbi Herning og Horsens.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT