Ekspert: United må justere spillestil uden Eriksen

31. JAN 2023 • 15:53SPORT

Der er ingen oplagt arvtager for en skadet Christian Eriksen i Manchester United, mener Martin Jørgensen.

Manchester United kommer til at savne Christian Eriksens evner som playmaker i de kommende måneder, hvor fynboen er ukampdygtig grundet en ankelskade.

Eriksen er blevet et vigtigt bindeled på holdets midtbane og en del af forklaringen på, at Manchester United blander sig i toppen af Premier League.

Det siger tidligere landsholdsspiller og nuværende Premier League-ekspert på TV3 Sport Martin Jørgensen.

- Det er et slag for United, hvis de håber på at spille med om de helt sjove pladser. Eriksen har været den spiller, som de andre på holdet har søgt i opspillet. Han er gået ned i banen ved siden af Casemiro for at modtage bolden og sætte spillet derfra.

- Eriksen er utrolig boldsikker, og han er god til at holde gang i spillet i et højt tempo og samtidig vente på, at den rigtige mulighed opstår. United har ingen andre med de samme evner.

- De kommer til at mangle den "Pirlo-agtige" playmaker, der sætter spillet. så nu skal Manchester United nok justere måden at spille på en smule, og så er der andre, der skal træde i karakter, siger Martin Jørgensen.

Han peger på Fred som den mest naturlige afløser for Eriksen, idet den brasilianske motor flere gange er blevet skiftet ind i stedet for danskeren i Uniteds kampe. Brasilianeren er dog knap så dygtig i offensiven som danskeren.

- Det bliver en anden spillertype, som kommer til at afløse Eriksen, og det kommer også til at betyde, at bredden bliver dårligere - det er en kædereaktion. For hvis nu Fred spiller og skal skiftes ud, så vil afløseren for ham være på et endnu lavere niveau, siger Martin Jørgensen.

Eriksen blev skadet i lørdagens FA Cup-kamp mod Reading. Han forventes tidligst at kunne komme i kamp igen i slutningen af april.

Eriksen skiftede til United forud for sæsonen. Han har scoret to mål og lavet ni måloplæg i 31 kampe på tværs af alle klubturneringer i denne sæson.

- Han er en nøglespiller for holdet. Antallet af spilleminutter og udbyttet af dem taler for sig selv.

- Man kan ikke diskutere, om han har gjort det godt i United, for det har han. Og man skal heller ikke diskutere, om han tog et klogt klubvalg i sommer, for det gjorde han, siger Martin Jørgensen.

Foruden at misse store dele af forårssæsonen går Eriksen også glip af fodboldlandsholdets EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan i slutningen af marts.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU