Dansk løber styrter over forhindring i spidsen for feltet

16. AUG 2022 • 14:48SPORT

Den 18-årige Axel Vang Christensen førte sit heat i 3000 meter forhindringsløb, da han styrtede og udgik.

Den danske atletikudøver Axel Vang Christensen var på vej mod et stærkt resultat ved EM i München, men i stedet endte det i et dramatisk exit i 3000 meter forhindringsløb.

Den bare 18-årige dansker lagde sig i spidsen for feltet i det første indledende heat og så ud til at være i god kontrol.

Men på tredjesidste omgang og efter 5 minutter og 35 sekunders løb begik han en teknisk fejl og styrtede over en forhindring.

Det så endda alvorligt ud, da han måtte bæres fra banen og under ingen omstændigheder var i stand til at fortsætte.

De bedste fem fra hver af de to heats samt de fem hurtigste på tværs af disse banede sig vej til finalen, som bliver uden dansk deltagelse.

Således lykkedes det heller ikke for det andet danske kort, Jakob Dybdal Abrahamsen, at avancere.

Han måtte slippe feltet og var ikke i nærheden af at gøre sig gældende.

Også tirsdagens semifinale på herrernes 400 meter udviklede sig ærgerligt for det danske hold.

Her skulle Benjamin Lobo Vedel forsøge at løbe sig i finalen, men han måtte opgive at stille til start som følge af et "stramt baglår", oplyser den danske delegation til DR.

I hammerkast gik det bedre for Katrine Koch Jacobsen. Den 23-årige dansker fik sendt hammeren ud på 68,26 meter i kvalifikationen, og det rakte til en syvendeplads i kvalifikationen og dermed en plads i onsdagens finale.

Hendes egen danske rekord fra juni i år lyder på 74,22 meter, så der er plads til forbedring i forhold til kvalifikationen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU