Foreninger vil lære børn at hjælpe truet dansk natur

10. AUG 2022 • 05:00INDLAND/KRIMINAL

Frivillige fra Danmarks Naturfredningsforening skal lære børn at skabe levesteder for truede dyr og planter.

Frivillige vil i et nyt projekt lære børn i hele Danmark at styrke biodiversiteten. Det skriver Danmarks Naturfredningsforening.

Projektet hedder "Vilde Rødder". I løbet af fire år håber foreningerne bag at nå ud til 14.000 børn i forskellige SFO'er, klubber og spejdergrupper.

- Vi vil gerne vise børnene, at de kan være med til at gøre en forskel for den danske natur, fortæller præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding.

Det er vigtigt for den danske natur, at vi prøver at genopbygge den. I Danmark er der over 1800 truede dyre- og plantearter. Børnene vil blive præsenteret for arternes behov og skal for eksempel lære at grave et vandhul eller bygge et fuglehus.

- Det vil have en stor effekt, hvis vores børn får det her ind fra barnsben. Vi har brug for at uddanne en handlekraftig generation, siger Maria Reumert Gjerding.

Institutioner kan tilmelde sig "Vilde Rødder" på projektets hjemmeside. Herefter vil en frivillig besøge institutionen og formidle om den vilde natur.

Ud over den positive effekt, som det vil have på naturen, vil det også give børnene et forhold til den, mener Maria Reumert Gjerding.

- Vi har store forventninger til projektet. Vi håber, at det her vil skabe en positiv fortælling hos børnene om naturen, fortæller Maria Reumert Gjerding.

Det viser sig, at børnene også har en interesse i at hjælpe naturen. I en ny undersøgelse fra Epinion fortæller 84 procent af de adspurgte 5-12-årige, at de gerne vil hjælpe med at skabe levesteder for dyr og planter.

Danmarks Naturfredningsforening er positivt overraskede over undersøgelsens resultat.

- Det er meget positivt, at der er den handlelyst, og at så mange børn vil være med til at gøre en forskel for vilde dyr og planter, fortæller Maria Reumert Gjerding.

Projektet er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Det Danske Spejderkorps og Landsforeningen Praktisk Økologi med støtte fra Villum Fonden.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU