Årets første adventsweekend byder på almindeligt novembervejr

25. NOV 2022 • 06:34INDLAND/KRIMINAL

Temperaturen kommer til at ligge mellem fem og otte grader. Kun lørdag er der chance for at se solen.

I den kommende weekend er der udsigt til skyet vejr. Faktisk byder året første adventsweekend på "ret almindeligt novembervejr".

Det oplyser Bolette Brødsgaard, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Temperaturerne kommer til at ligge mellem fem og otte grader næsten hele døgnet - om natten dog en smule koldere, men der kommer ingen nattefrost, siger Bolette Brødsgaard.

Fredag bliver det gråt og diset, og nogle steder vil der komme regn. Hovedstadsområdet og Bornholm slipper dog for regnen indtil sidst på dagen.

- Lørdag er faktisk den dag, hvor der for én gangs skyld er chance for lidt sol. Det har jo ellers været en meget grå periode. Og det forstsætter det også med.

- Men lige præcis lørdag vil der være mulighed for at se lidt sol, siger Bolette Brødsgaard.

Natten til søndag bevæger både regn og tåge sig ind over Danmark. Søndag om dagen vil det dog holde tørt, men kigger man mon himlen, skal man forvente et skydække.

Weekendens vejr er præget af et stort, styrende lavtryk, der ligger syd for Island og sender svage fronter indover Danmark, forklarer Bolette Brødsgaard.

- Over Rusland ligger der et højtryk, som forhindrer ændringer i luftmassen, så vi bliver ved med at ligge i den her lidt fugtige, lune luft, siger hun.

Den vagthavende meteorolog forklarer, at vejret svarer meget godt, til det Danmark plejer at se i slut november.

- Temperaturerne ligger måske en lille smule i overkanten, men det er altså ikke meget. Der plejer nok at være lidt flere aftner og nætter, hvor vi har temperaturer ned til frysepunktet, siger Bolette Brødsgaard.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU