Udråbt til iværksætter-stjerne: Sendt til tvangsopløsning

18. AUG 2022 • 14:10ERHVERV/POLITIK

Canopylab er ifølge cvr-registret under tvangsopløsning.

Det, der på overfladen lignede en kommende tech-succes, er torsdag endt i en anmodning om tvangsopløsning fra Erhvervsstyrelsen.

Canopylab, der er stiftet af Sahra-Josephine Skræm Hjorth, har de seneste måneder været genstand for flere mediehistorier om rod i regnskaber og falske titler.

Torsdag kan man se i cvr-registret, at selskabet er under tvangsopløsning. Ifølge en række medier herunder Ekstra Bladet, Frihedsbrevet og Berlingske skyldes det, at Erhvervsstyrelsen ikke har set noget regnskab for 2021.

Sahra-Josephine Skræm Hjorth og Canopylab har tidligere været fremhævet som en mulig iværksætter-succes.

Hun var på et tidspunkt næstformand i Dansk Industri Digital og blev indstillet til et program med Obama Foundation for europæiske ledere. Ifølge Berlingske skete det på eks-statsminister Anders Fogh Rasmussens anbefaling.

Samtidig har Canopylab fået flere million-donationer fra statslige fonde såsom Vækstfonden og Innovationsfonden.

Ved nærmere eftersyn fandt Ekstra Bladet dog ud af, at Sahra-Josephine Skræm Hjorth havde udgivet sig for at have en ph.d-grad, som hun ikke havde.

Hun havde på internettet og i ansøgninger fejlagtigt givet udtryk for samarbejdspartnere, der var enten stoppet eller aldrig havde samarbejdet med hende.

Når Erhvervsstyrelsen har bedt om at få Canoplylab tvangsopløst, sker det ved, at der sendes en anmodning til Sø- og Handelsretten.

Det er dermed også Sø- og Handelsretten, der overtager sagen om selskaber herfra.

Retten skal nu undersøge, om der er penge nok i selskabet til at betale de parter, der måtte have penge til gode.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU