Mette F. ærgrer sig over SF-exit - ønskede partiet med i bred aftale

7. DEC 2022 • 15:04ERHVERV/POLITIK

SF og Socialdemokratiet vil fortsat have et godt samarbejde trods SF-exit, siger ærgerlig Mette Frederiksen.

Kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) ærgrer sig over, at også SF har forladt forhandlingerne om en bred regering.

Det siger hun til TV 2 og DR kort efter SF's melding.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at De Konservative først og nu senest SF har meldt sig ud, som de har gjort, for jeg har haft et ønske om, at begge partier kunne være med, siger den fungerende statsminister til medierne.

Hun kalder det videre "legitimt nok", at SF heller ikke ønsker at være parlamentarisk grundlag til en bred regering.

Tilbage i forhandlingslokalet hos Mette Frederiksen er nu Venstre, De Radikale og Moderaterne samt Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. De to sidstnævnte har dog ikke været indkaldt længe.

SF-formand Pia Olsen Dyhr siger onsdag til Politiken, at SF forlader forhandlingerne, fordi "det er blevet for blåt".

- Det har været meget konstruktive forhandlinger, men vi er for langt fra hinanden på afgørende punkter. Det er vi, når det handler om klima og natur.

- Her trækker Venstre i en anden retning, fordi de er tæt på landbruget. Og det er blevet for blåt, når det handler om de særligt udsatte, siger Olsen Dyhr til Politiken.

Nu skal SF i stedet være et "konstruktivt oppositionsparti".

Og Mette Frederiksen er "fortrøstningsfuld" for det "videre samarbejde" med sit tidligere støtteparti.

- Vi har haft et rigtig godt forløb med en række partier, men selvfølgelig i særdeleshed med SF. Det er et parti, der er meget tæt på os, og som vi har haft et meget godt samarbejde med gennem de senere år, og det er jeg sikker på, vi også får fremover, siger Mette Frederiksen.

Hun fortæller videre, at der onsdag aften vil være forhandlinger på Marienborg. Men uden at nævne, hvilke partier der skal forbi.

Mette Frederiksen er dog fortsat "meget fortrøstningsfuld" i forhold til forhandlingerne om en bred regering, der vil være et nybrud i dansk politik.

Onsdag er der gået 36 dage siden folketingsvalget 1. november. Aldrig før har forhandlinger om en ny regering taget så lang tid.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU