Ingen udsigt til rigsret gør Socialdemokratiet tilfreds

2. JUL 2022 • 16:52ERHVERV/POLITIK

Socialdemokratiets politiske ordfører forholder sig ikke til De Radikales krav om valg i sensommeren.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, konstaterer i et tweet, at der med De Radikales melding nu ikke er flertal for at rejse en rigsret.

- På baggrund af Minkkommissionens beretning er det åbenbart, at der ikke er noget grundlag for en rigsret. Det er et flertal i Folketinget nu også nået frem til, og det er vi selvfølgelig tilfredse med, skriver han.

Minkkommissionen har undersøgt forløbet omkring regeringens beslutning om at aflive alle mink for at stoppe smitte med coronavirus på minkfarme.

Kommissionen kommer i sin beretning med voldsom kritik af både regeringen og ledende embedsmænd.

Folketingets blå partier vil have en uvildig advokatvurdering af Minkkommissionens beretning, som kan vurdere, om der er grundlag for at rejse en rigsretssag.

Enhedslisten og SF meldte hurtigt ud, at de ikke mener, at der er ikke er grund til sådan en vurdering, mens De Radikales beslutning er blevet meldt ud efter et hovedbestyrelsesmøde lørdag middag.

Men mens De Radikale freder regeringen i forhold til en advokatvurdering, vil partiet tvinge statsminister Mette Frederiksen (S) til at udskrive valg inden Folketinget træder sammen igen efter sommerferien.

Det er den 4. oktober. Hvis ikke det er sket, vil De Radikale stemme for et mistillidsvotum til regeringen.

Det krav forholder den politiske ordfører sig ikke til. Ritzau forsøger at få en uddybende kommentar ham.

Ritzau forsøger også at få en kommentar fra Statsministeriet.

På Facebook skriver Sofie Carsten Nielsen blandt andet:

- Det er tid til en ny start. Der skal bygges bro igen, og jeg tror på, at et Folketingsvalg er en forudsætning for det. Der er brug for ny luft - der er brug at høre danskerne.

Hun skriver desuden, at De Radikale, som i den her valgperiode har været støtteparti til regeringen, går til valg på en regeringen bestående af både røde og blå partier.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU