Bilsalget fortsætter med at ligge i den lave ende

1. AUG 2022 • 07:44ERHVERV/POLITIK

Manglen på delkomponenter fortsætter med at skabe problemer for produktionen af nye biler, viser tal.

Bilforretningerne har ikke haft lige så travlt i år, som de har haft tidligere, og den tendens er fortsat i juli.

Her blev der indregistreret i alt 9828 nye personbiler, viser tal fra De Danske Bilimportører.

Det er en tilbagegang på 26,6 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Det passer dermed ind i det overordnede fald af nyregistreringer, der har præget 2022. I årets første syv måneder ligger salget cirka 24 procent lavere end tidligere.

Faldet skyldes delvist, at der har været mangel på delkomponenter. Særligt manglen på mikrochips har skabt problemer i store dele af bilproduktionen.

- Bilindustrien har været hårdt ramt af mangel på delkomponenter, og forventningen til det samlede bilsalg for 2022 er løbende blevet nedjusteret, siger Mads Rørvig, der er direktør for De Danske Bilimportører, i meddelelsen.

Der er dog ifølge De Danske Bilimportører meldinger om bedre tider for forsyningskæderne, som potentielt kan være med til at løfte salget af nye biler senere på året.

- Det er positivt, at flere bilproducenter nu melder om bedring i forsyningskæderne. Selv om man ikke kan se det i tallene endnu, så håber vi, at kunne indhente lidt på leverancerne i årets anden halvdel, lyder det fra Mads Rørvig.

Problemer i forsyningskæden har også ramt salget af elbiler. Alligevel har salget aldrig været højere.

I juli er der således blevet indregistreret 1935 nye elbiler. Det er en stigning på 44,3 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Andelen af elbiler var 20 procent af det samlede antal nyregistreringer. Det er den højeste andel siden december sidste år.

Ifølge Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, har de opladelige biltyper fået et solidt greb i mange af de bilsøgende danskere.

- Der er derfor lagt i kakkelovnen og alt mulig grund til at forvente, at fremgangen fortsætter for de opladelige biltyper, skriver han i en kommentar.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU