Bornholms bedst bevarede hemmelighed når ud til hele verden

Bornholms bedst bevarede hemmelighed når ud til hele verden
"Passionate about quality", altså "vi brænder for kvalitet", står der på medarbejdernes arbejdstøj. Foto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 21. MAJ 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
21. MAJ 2022 • 05:30

Beck Pack Systems med hovedkontor i Rønne er en bornholmsk succeshistorie, som tog sin begyndelse i Store Torvegade i Rønne 1919 og nu er markedsførende som leverandør af specialemballage til fiskeindustrien i hele verden. Hvordan, den fremstilles, er Bornholms måske bedst bevarede hemmelighed.


En bygning i ét plan med fladt tag i et industrikvarter i Rønne med udsigt til Victor Vask på den anden side af gaden kan næppe i sig selv byde på en imposant udstråling.

Men nuvel, denne dag vajer skam hele tre flag med Beck Pack Systems logo højt til vejrs mod en blå himmel på hver sin hvide flagstang ud mod Sandemandsvej. Det er trods alt noget og kan da godt kan antyde, at man er noget ved musikken.

Det kan man også roligt konstatere, at firmaet, som har rødder tilbage til 1919 og Rønne indre by, er. Også i en grad, så her kunne med god ret lyde en fanfare ud over kvarteret på dagligt basis.

Et rekordoverskud i 2021 før skat på 98 millioner kroner taler for sig selv.

Det går simpelthen forrygende, hele verden er firmaets legeplads, og når man bevæger sig ind i bygningen viser det sig også, at hvad den ikke rummer i højden gør den i de mange kvadratmeter, som folder sig ud fra hal til hal, hvor en til tider ganske larmende produktion af Beck Pack Systems specielle emballage, målrettet til fiskeindustrien, finder sted i højhastighedstempo.

Trut-trut og tillykke.

Et par store lastbiler fra NTG, Nordic Transport Group, som holder dels på forpladsen, hvor et skilt signalerer, at kun ærindekørsel er tilladt, dels ude på vejen signalerer da også, at her er gang i biksen, og en gaffeltruck kommer susende ud af fra en hal for at understrege pointen.

Inde i vindfanget oplyser et adgang forbudt-skilt på ruden af en dør, at – nåja – her er adgang forbudt. Dog med tilføjelsen "uden forudgående aftale".

Så er det da godt, at Tidende har en aftale med direktør Peter Vesløv.

Inde i receptionen er her en skranke, men ingen personer. På væggen bag den hænger fem ure, som fortæller, hvad klokken er i Seattle (11.45), Buenos Aires (12.50), Rønne (8.50), Bangkok (9.50) og Christchurch (9.45).

Tiderne passer næppe, og i Rønne er klokken i hvert fald 10, som vi har aftalt at møde op, og så kan avisens udsendte fotograf og journalist i deres stille sind sende en tanke til redaktionen inde i Nørregade, hvor vi har otte ure hængende, som angiver tiden i Bornholms otte største byer. Heller ikke der passer urene, selv om de jo burde være synkrone, men om ikke andet vidner Beck Pack Systems ure om, at blikket er vendt mod den store verden.

Vi sætter os i et par stole foran et maleri af Ingelise Westman, og en mand fra et kontor passerer forbi ...

Lidt efter kommer en anden forbi.

– Får I hjælp, spørger han.

Vi forklarer, at vi har en aftale med direktøren, og han peger på en dør ved siden af den, vi lige kom ind ad.

– Jeg vil ikke gå derind, når døren er lukket, siger han så og forsvinder ind gennem en tredje dør.

Tjabumbum ...

Det glemte patent

Så går døren op, og alt forladt, der er såmænd ikke gået mange minutter. Peter Vesløv byder inden for på sit store rummelige kontor – og vil vi have noget at drikke?

Vores mumlende svar giver ingen afklaring, hvorfor han forsøger igen. Vi forklarer, at vi jo ikke er så gode til at svare på spørgsmål, men gerne stiller dem, inden vi bryder sammen og tilstår, at vi gerne drikker en kop kaffe.

Og så kan vi komme til sagen om denne virksomhed, som blandt andet lever højt på noget, som kan vise sig – ud over hårdt arbejde og dygtighed – at hvile på lidt af en tilfældighed.

Nemlig, at man i 1960'erne forsømte at tage patent på kerneproduktet, som man i dag med en vis ret kan betragte som Bornholms bedst bevarede hemmelighed.

Denne undladelsessynd betyder således, at ingen kan få indsigt i den helt specielle måde, Beck Pack Systems fremstiller sin emballage til fiskeindustrien på. Havde man derimod udtaget patent, var det udløbet efter 20 år, hvorefter enhver kunne have tjekket "opskriften" i patentansøgningen – og efterabet den.

– Så jeg er dybt taknemmelig for, at man aldrig fik patent, siger Peter Vesløv her ved det store sorte bord.

Oprindeligt – og nu skruer vi tiden tilbage til 1919 – startede Wilhem Beck inde i Store Torvegade et firma, som ikke havde meget med hverken fisk eller emballage at gøre. Og dog, en bogbinder producerer vel trods alt en form for emballage til bøger, og det var lige præcis det, Wilhelm Beck og hans kone gjorde.

– Det var til skolevæsenet og bankverdenen, siger Peter Vesløv.

– Det voksede stille og roligt, men han døde pludseligt som 56-årig i 1945, og sønnen Jørgen afbrød sin uddannelse og kom hjem for at tage over.

Den hjemvendte søn fortsatte bogbinderiet frem til starten af 1960'erne, men anede så småt, at det ikke var en forretning med en kæmpe fremtid foran sig.

Imidlertid kendte han Poul Erik Espersen, søn af grundlæggeren bag fiskefabrikken Espersen, og han kiggede en dag forbi Jørgen Beck og fortalte, at han havde været i Canada, hvor han havde set en emballage lavet af kartonnage, og hvori man indpakkede fiskefileter.

– Kan du ikke lave det, spurgte han Jørgen Beck, fortæller Peter Vesløv.

– Han tænkte nok, at papir og pap, det er sgu det samme, så det kunne Jørgen vel nok finde ud af.

Helt nemt var det dog ikke, og der gik da også nogle år med at forsøge sig frem.

– Men ved rent held fandt de frem til en metodik, som gjorde produktet fra Beck fuldstændig unikt, siger Peter Vesløv med en entusiasme, som formentlig blandt andet er båret oppe af 98 millioner kroner.

– Men præcis, hvordan vi gør, dét taler vi jo ikke om, fortsætter han med et lunt smil.

– Vi sammenligner os gerne med Coca-Cola og deres hemmelige ingrediens. Vi har en recept, som ligger dybt begravet nede i et eller andet pengeskab.

Men du kender den?

– Ja, jeg er den eneste i hele verden, der kender den. Og det siger jeg også til min bestyrelse hver gang, vi skal have lønforhandlinger...

Hvis jeg lover, det bliver mellem os og læserne, kan du så afsløre noget?

– Nej, siger Peter Vesløv.

Det kan han ikke, men vi kan da i det mindste afsløre, at han tydeligvis har en ræv bag øret, mens han taler.

Under tryk

– Pointen er, at der var mange alternativer på det tidspunkt, fortsætter han.

– Men Becks emballage havde nogle unikke proportioner i forhold til det, som produktet bruges til, nemlig indpakning af fiskefileter, og dertil var den simpelthen den bedste til sit formål.

Fisken er filetteret og trimmet og bliver lagt ned i emballagen, som sættes under pladetryk, hvorved man får en uniform fiskeblok, som har samme højde, bredde og længde hver gang, forklarer Peter Vesløv og afbryder sig selv:

– Så får vi noget kaffe ...

Det har intet med indpakningen af fiskeblokke at gøre, men nu bliver her serveret både kaffe og vand.

– Det, der er grunden til, at det er vigtigt – fortsætter han og er nu igen tilbage på sporet – er, at når man bruger emballagen til opskæringsindustrien, så er det afgørende, at man har de matematiske dimensioner på plads. Er den ukurant, så mister man udbytte, når man skære i blokken. Det er klart, at har man en overflade, som går sådan her – han viser med hånden en ujævn overflade – og du skal bruge et produkt, der er lige, så bliver du nødt til at skære overfladen lige, før du kan få noget, du kan bruge. Og det skaber spild. Så det, vi kan, er at sikre, at den her blok er fuldstændig straight every time.

Altså, den er lige hver gang.

– Og det er megavigtigt. For den industri, der kommer efterfølgende, er en hastighedsproduktion, hvor det gælder om at få så meget igennem så hurtigt som muligt. Det er alle maskinerne gearet efter for at optimere flowet, siger han og fortsætter:

– Det andet, der er vigtigt, er, at eftersom kartonen kommer i direkte kontakt med fødevarerne, så må der ikke være nogen direkte afsmitning. Der skal være en barriere, som beskytter mod direkte kontakt med kartonnet, og det er specielle ved os er, at vi har den barriere mellem fisk og karton. Men samtidig skal det også være sådan, når vi fryser varen, at så skal emballagen lukke fuldstændig til i forhold til produktet, og når vi tager den af, skal den kunne slippe igen. Det er nok der, kimen ligger til, at vore produkt er helt specielt.

 

Peter Vesløv med en medarbejder, som i hånden holder en udgave af kerneproduktet, inden den er foldet i æskeform, hvilket først sker i processen, hvor fisken fryses. Foto: Berit Hvassum

 

Ingen kan gøre det så godt som jer?

– Nej, og der har været mange lignende produkter.

Der er noget med noget stearin?

– Ja, der er noget paraffin på pappet, og det er formularen i vores paraffin, som adskiller sig fra de andres produkter. Det er ikke et standardprodukt. Vores hemmelighed ligger i, at vi har noget specielt papir, en speciel coating (belægning, red.) og en speciel teknik til at lægge den på. Så det er en kombination af flere forskellige ting, der gør, at vi får noget, der er fuldstændig unikt, siger Peter Vesløv.

Af samme gund er der foto-forbud visse steder i virksomheden, og faktisk slog emballagen igennem med så stor succes, at Beck Pack Systems i 1970'erne blev kontaktet af Deutsche Fischfang-Union og bedt om at være med til at lave en verdensstandard for produktet.

– Så alle maskiner er nu indrettet efter den dimension, som vores produkt giver. Og jo flere varianter, der var dengang, desto mindre effektivt blev det til ude hos de forskellige producenter. Derfor lavede vi en standard for lige præcis det her syv og et halvt kilo-produkt. Vi angav nøjagtige mål til æskerne, så producenterne ikke hele tiden skal justere maskineriet.

I har ikke rettet ind efter, hvor store blokkene skulle være, men maskinerne bliver justeret efter, hvor stor I laver emballagen?

– Ja, blokkene har haft mange forskellige dimensioner, men vi har været med til ultimativt at sige, at sådan her skal de se ud, og det er den standard, der er i verden i dag, og det har alle udbydere rettet ind efter. Og fra at være "en liner" har produktet udviklet sig til mange steder i markedet at blive kaldt "en beck", og det er vi selvfølgelig megastolte af, siger Peter Vesløv.

De blokke af fisk, der kommer ud af emballagen, danner for eksempel basis for McDonald's Mcfish-burgere, hvor fisken er skåret ud af blokkene, det samme gælder for fiske-nuggets og lignende.

Og i øvrigt er den anvendte paraffin godkendt til at kunne spises, så der ikke er nogen risiko for forbrugerne.

 

Vi sammenligner os gerne
med Coca-Cola og deres
hemmelige ingrediens

 

Ikke så gode

På virksomheden her i Rønne er der i alt cirka 50 ansatte, og dertil er der omkring 20 i USA uden for Seattle.

Det er såmænd det hele.

Dertil er virksomheden dog rundt om i verden repræsenteret gennem distributører eller agenter. Det gælder i Kina, Korea, New Zealand og Sydamerika for eksempel.

– Vi er repræsenteret alle de steder, hvor der er en produktion af hvidfisk, siger direktøren.

Virker virksomheden overraskende lille personalemæssigt set, så er produktionen til gengæld ganske enorm og ligger på et højt tocifret million-antal enheder af emballage, som årligt spyttes ud fra dels fabrikken her i Rønne, dels den i Seattle, som har et tilsvarende, men lidt mindre set up.

At den eksisterer skal ses som en sikkerhedsanordning, forklarer Vesløv. Det skal altid være muligt at producere og levere, også i tilfælde af, at det af en eller anden grund skulle blive nødvendigt at lukke ned det ene eller andet sted.

– Gud forbyde det, tilføjer han.

– Og ingen andre på markedet har den størrelse og styrke, som vi har. Vi kan altid levere til vores kunder, som der er i hundredvis af.

Men hvis man vælger en af jeres konkurrenter, så er emballagen billigere?

– Ja, men ikke lige så god.

Hvad koster sådan en æske?

– I forhold til værdien af de syv og et halvt kilo fisk, det kan indeholde, er den billigt. For vores store kunder løber det selvfølgelig op, men jeg ville aldrig tvivle et sekund på at vælge vores produkt. For det utrænede øje er det her et stykke karton, der er påført noget paraffin, og hvor svært kan det være? Men det er vigtigt, at det performer hver gang. Man skal forestille sig, at man har en båd ude i midten af Stillehavet, som fanger en masse fisk, og hvis vores emballage fejler, så har de intet andet alternativ end at sejle i havn, skifte emballage, og sejle ud igen. Bare forestil dig de omkostninger, det ville medføre, siger Peter Vesløv.

– Så det er ekstremt vigtigt i værdikæden, at vi performer hver gang.

10.000 ton

Råvarerne til produktionen modtager Beck Pack Systems dels fra Frankrig dels fra Tyskland, hvilket er udtryk for en bevidst strategi. To leverandører bidrager til forsyningssikkerheden og kan samtidig holde priserne i ave, forklarer Vesløv.

Alene her i rønnefabrikken triller der årligt 10.000 ton papir ind årligt, som dernæst bliver håndteret og behandlet af en række maskiner i de mange haller. Overalt er der skærme og computere, som følger processen, og alt kan spores. Når æskerne pakkes sker det med 100 ad gangen.

– Ikke 99, ikke 101, slår direktøren fast.

– Papiret, vi benytter, er udviklet gennem årtier, og vi ejer recepten. Vi har en reklamationsrate på 0,0012 procent. Det er ingenting. Selvfølgelig begår vi fejl, men de bliver stoppet i processen og når næsten aldrig ud til kunderne.

Indfrysningen sker til havs eller i land ligeligt fordelt, emballagen fra Beck Pack Systems bliver altså brugt cirka 50 procent hvert sted. Det frosne produkt kan om nødvendigt holde sig i to år.

– Vi har opnået en position på den globale arena, hvor vi er det foretrukne valg, siger direktøren.

– Og det er lige så stor en byrde, som det er en glæde, for det kræver jo, at du skal blive deroppe. Vi har et fantastisk ståsted, men udviklingsperspektivet for en virksomhed med så smal en niche er en udfordring. Vi er fokuseret på at sælge liners til fiskeindustrien, og det er svært for os for eksempel at sige, at nu vil vi sælge vores produkt til kødindustrien også.

I kunne godt tænke jer at udvide til andre områder?

– Ja, meget gerne, det har vi villet i mange år, men det er en stor udfordring. Flowet i den produktionslinje, vi beskæftiger os med, er, at vi har en blok, som har en præcis størrelse, og som indgår i opskæringen af fisk. Alle de øvrige aktører har købt maskiner, frysere og så videre, som er tilpasset den blok, de modtager i vores emballage. Så går jeg til kødindustrien, kender de ikke det her værdiflow, men har et helt andet. Så jeg skal overbevise dem ved at sige, at når du køber min liner, som de ikke kender, så skal den indgå i et flow, som de ikke har hørt om, for at få noget, som er bedre, men som de ikke ved noget om. Det er megasvært, siger Peter Vesløv.

 

Millimeternøjagtighed er en dyd hos Beck Pack Systems. Foto: Berit Hvassum

 

Kåret som årets bedste arbejdsplads

Der var trivselsproblemer, da Peter Vesløv tiltrådte i 2007, men i 2009 blev Beck Pack Systems kåret som Årets Arbejdsplads nationalt set.

I 2009, kun to år efter Peter Vesløv tiltrådte som direktør, blev Beck Pack Systems ved en konference i København kåret som Årets Arbejdsplads af 3F og dermed udpeget som ikon for gode dyder i dansk erhvervsliv.

I forbindelse med kåringen sagde 3F-gruppeformand Arne Grevsen blandt andet:

– I har vendt en negativ udvikling ved at lytte intensivt til medarbejderne. Det er noget, som mange kunne lære af i disse krisetider. Det har I blandt andet gjort ved at satse på kerneprodukter og kvalitet. I har i fællesskab udviklet virksomhedens værdier.

Samtidig blev det oplyst, at det var lykkedes virksomheden at øge effektiviteten de seneste år med 25 procent, ligesom det blev gjort klart, at det særlige ved prisen er, at den er indstillet af 3F's medlemmer, altså medarbejderne.

En virksomhed kan således ikke søge om at få den.

To år efter du ankom – var det dig, der sikrede den pris?

– Haha, man skal ikke pynte sig med lånte fjer, siger direktøren i dag.

– Men man har da selvfølgelig som direktør en rolle. Og det er rigtigt, at i 2007, da jeg kom til, havde vi nogle medarbejdervanskeligheder med trivslen og dertil stort fravær og manglende motivation. Vi var udfordret på den post.

Den anden vej

Hvad gør man så?

– For det første tager man det alvorligt, så man sætter sig ned og laver en plan. Det er ikke raketvidenskab, men et spørgsmål om at systematisere nogle af de tiltag, der skal gennemføres, og lave en række handlinger under hvert eneste parameter. Medarbejderinddragelse er én ting, det handler også om medarbejderudvikling og noget så lavpraktisk, som at du bliver nødt til at have en arbejdsplads, der ser ordentlig ud, hvis du skal forvente et ordentligt resultat, siger Peter Vesløv.

– Og så skal man gøre en lang række ting for at skabe trivsel. Hvordan får man skabt trivsel på en arbejdsplads? Det er jo et fælles ansvar. Og hvordan får man skabt et fællesskab? Jamen, det gør man i min optik ved at fokusere mere på nærværet end fraværet. Det lyder lidt fluffy, men det var egentlig det, der var temaet – at sige, at vi har fuld forståelse for, at nogle gange er man syg, men man er ikke syg 13 procent, så er der noget andet galt.

– Men i stedet for at fokusere på den enkelte, som var usædvanligt meget syg, valgte vi at gå den anden vej og fokusere på, at det skal være et godt sted at være. Man skal derhen, hvor man siger "jeg vil gerne på arbejde", ikke "jeg "skal på arbejde". Så det handlede også om at gøre ting sjove, ind imellem lave nogle events, der var lidt skæve, og sige, at når du går på arbejde, gør du det ikke kun for dig selv, men også for dine kolleger. Den følelse brugte vi rigtig meget tid på at skabe.

– Vi havde også en tillidsmand, som forstod gamet. Det er jo en balance mellem, at noget skal fungere, noget skal drives, noget skal præsteres samtidig med, at der også skal være plads til de andre ting. Den balance forstod han, og vi havde et virkelig godt samarbejde i forhold til at få drejet tingene med respekt for, at virksomheden jo også har en bundlinje, som skal honoreres.

Det er hurtigt at nå så langt på to år?

– Ja, vi syntes også, det var hurtigt, men man kan også overkomplicere ting, nogle gange handler det om ganske få greb og måske også at være heldig med dem. Og så at have de rigtige folk omkring sig. De drillede mig i starten, for jeg husker for eksempel vores smed kom ind og spurgte mig "skal vi gøre sådan eller sådan?", og jeg sagde "jamen, jeg ved intet om den maskine" og jeg spurgte retorisk "hvad synes du selv, vi skal gøre?". Det sagde han så, og jeg svarede "jamen, så er det dét, vi gør!". Bare for at sige, at håndtagene kan være lige til at dreje på, siger Peter Vesløv.

– Var der nogen, der havde gode ideer, sagde vi fint, men du skal selv tage ejerskab til dem, det er ikke mig eller ledelsen, der gør det. Har du brug for penge til det, så får du dem inden for rimelighedens grænser – med det er dit projekt. Og det havde vi kæmpe succes med.

Fantastisk!

Hvordan føltes det, at virksomheden fik den anerkendelse kun to år efter, du satte dig i stolen?

– Det føltes fantastisk! Det var en forløsning og en kæmpe ære. I særdeleshed fordi det jo var medarbejderne, der blåstemplede os, ved at sige, at der var noget her der fungerede og indstille os til prisen, siger Peter Vesløv.

– Så det var en meget stor glæde.

Og så tænkte du, at nu kører det, og så har du ikke skænket det en tanke siden?

– Nej, overhovedet ikke. Det indgår den dag i dag som en del af vores strategi, og for os handler det stadig om at være et attraktivt tilvalg som virksomhed, det gør vi en dyd ud af. Vi måler det for eksempel på, hvor nemt det er for os at rekruttere nye folk, og vi får altid mange ansøgninger. Vi får også altid at vide, at folk hører godt om vores arbejdsplads, og det synes jeg er fantastisk positivt. Vi spurgte på et tidspunkt medarbejderne om, hvad det var, det gav dem værdi ved at være ved Beck, og der var en, der sagde, at når han står han nede på torvet og falder i snak med nogen, som spørger, hvor han arbejder, så lyder reaktionen gerne "det er også et godt sted". Det gælder også den dag i dag.

Det kan den nuværende tillidsmand Michael Thorsen bekræfte. Han var ikke selv på virksomheden i 2009, idet han kom til i 2013.

– Men ja, vi har et godt arbejdsmiljø. Vi er da pressede, men det er på baggrund af gode ting, nemlig at der er meget at lave, siger han.

– Så der kan i perioder være rigtig meget overarbejde. Men også der har vi gode vilkår, for vi får 100 procent mere i løn lige fra første overarbejdstime, får mad leveret og så videre.

Michael Thorsen kan også bekræfte ryet ude i byen.

– Fortæller man, at arbejder hos Beck, siger folk gerne "nå, der er en god arbejdsplads", siger han.

– Og det er det. Jeg har haft noget sygdom, og der har de været meget flinke. Man behøver ikke være bange for, at de smider folk på gaden uden videre.

Du er blevet behandlet godt i løbet af den periode?

– Ja, rigtig meget. Jeg får lov at komme tilbage stille og roligt, så jeg kan komme til kræfter, siger tillidsmanden.

 


Beck Pack Systems – tidslinje

• I 1919 starter Wilhelm Beck og hans kone i Storegade, Rønne, et bogbinderi, som årtier senere skal udvikle sig til Beck Pack Systems.

• Wilhelm Beck dør som 56-årig i 1945, og hans 24 år gamle søn, Jørgen, tager over som direktør i firmaet. Blot en måned senere bomber russisk militær Rønne i et forsøg på at afslutte den tyske okkupation. Den lille familieejede virksomhed bliver ødelagt, men fortsætter.

• I de tidlige 60'ere erkender Jørgen Beck, at det hjemlige salg daler, og han begynder at producere æsker i et forsøg på at få mere gang i butikken. I samme periode ændrer fiskeindustrien sig i forbindelse med nye metoder til nedfrysning, og i samarbejde med Espersen udvikler han emballage til denne industri, og hans produkt viser sig at være alle konkurrenternes overlegen.

• I 1978 accepterer Jørgen Beck et købstilbud fra norske Sarpsborg Papp, som er ejet af Peterson Gruppen, på Beck Kartonnage, og grundet vokseværk flytter virksomheden til ud i industrikvarteret i Rønne. Ulykkeligvis kommer han slemt til skade i et biluheld i 1984 og vender aldrig tilbage til virksomheden. Hans søn, Ole Beck, rykker ind i direktørstolen.

• Ole Beck forlader virksomheden i 1991, og Roar B. Schou tager over. Peterson Gruppen omdøber virksomheden til Peterson Beck. I løbet af 90'erne intensiveres konkurrencen, hvilket bidrager til at gøre virksomhed global. Den etablerer kontorer rundt om i verden, og i 1998 etablerer den sig i Seattle, USA, for at sikre en base i stillehavsregionen.

• Insepa opkøber i 2004 virksomheden og omdøber den til Beck Pack Systems. I 2006 rykker afdelingen i Seattle ind i nye lokaler og etablerer en decideret produktion. Peter Vesløv bliver direktør i 2007.

• I løbet af 2010'erne fokuserer Beck Pack Systems på at levere de bedste løsninger i form af emballage til fiskeindustrien og er den dag i dag verdens største leverandør.

 

Beck Pack Systems producerer ikke til lager, hvorfor lagerkapaciteten også er forholdsvist lille. Her står den færdigproducerede emballage klar til at blive sendt ud i verden. Foto: Berit Hvassum

 

Direktøren indgik en aftale om to år – det er nu 14 år siden

Peter Vesløv blev oprindeligt udlånt fra Espersen til Beck Pack Systems.

Peter Vesløv er "andengenerationsbornholmer", som han siger, idet hans forældre er fra Jylland, og i øvrigt begge skolelærere. Han tog en HH på Bornholm og rejste efterfølgende i 1992 til Tyskland – begge forældrene var tysklærere, og han var kommet der en del i forvejen – hvor han blev i fire år.

Først i München, hvor han studerede på Deutsche Wirtschaft Akademie, siden tog han til Dresden i et såkaldt voluntariat, altså frivilligt arbejde, som man kan tage på ambassader og generalkonsulater.

Efterfølgende blev han ansat i Fleggaard, som primært er kendt for grænsehandel, som afdelingsleder i Berlin.

Han rejste tilbage til København og tog en uddannelse som akademiøkonom, hvorefter han blev ansat i kopimaskinevirksomheden Rank Xerox, hvor han var i en tre års tid.

– Men jeg var også løbet ind i min kone, som ligeledes er bornholmer, siger han.

– Og vi tænkte: Gad vide, om man kunne forlænge de der sommerferier på Bornholm.

Det kunne parret, da han blev ansat i BornPoultry, som lavede Bornholmerhanen i Hasle.

– Jeg var der i seks år, og det var en sindssygt sjov tid, siger han.

Sindssygt spændende

I 2006 blev han produktionsdirektør hos Espersen.

– Men Espersen havde lavet et holdingselskab på toppen, som hedder Insepa, fordi de havde købt Beck Pack, dengang Roar Schou var direktør. Man valgte i 2007 at lave en udskiftning på posten, så Klaus Nielsen (administrerende direktør i Insepa, red.) spurgte, om ikke jeg ville tage herop på en udlånsaftale. Jeg skulle kun være her i to år, men det er så 14 år siden, ler Peter Vesløv.

– Så han har åbenbart været tilfreds, og jeg er selv superglad. Det har været en sindssygt spændende rejse, og Beck Pak har virkelig udviklet sig i de forgangne år på alle mulige leder og kanter.

Tænker du volumenmæssigt?

– Primært organisatorisk og professionelt. Både på kvalitets- og certificeringssiden, men også hele det organisatoriske set up, som nu er helt anderledes end dengang. Også indtjeningen har ændret sig positivt.