Valgets vigtige spørgsmål: Mere uddannelse i provinsen

Valgets vigtige spørgsmål: Mere uddannelse i provinsen
Jens Svane Boutrup. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 5. OKT 2022 • 19:45
NYHED | ABONNENT
5. OKT 2022 • 19:45

Folketingsvalget blev onsdag udskrevet og finder sted den 1. november. I den anledning har Tidende stillet spørgsmålet "Hvad, synes du, er det vigtigste et nyt folketing kan gøre for Bornholm?" til en række personer.

Jens Svane Boutrup, leder af Bornholms Teater:

– Det gælder i virkeligheden ikke kun for Bornholm, men for alle os, der ikke bor i nærheden af de store byer, synes jeg faktisk, at muligheden for fjernundervisning er noget af det vigtigste. Altså, at man kan tage uddannelser på universiteter eller andre steder uden at skulle rejse for det.

– Jeg kender mange, som jeg tror ville benytte sig af det, hvis man kunne sidde herude i Østersøen eller andre steder i provinsen og tage eksempelvis en helt ny uddannelse, noget efteruddannelse eller lignende. Læste man på universitetet kunne man måske reducere fremmødet til få dage om måneden.

Dette er fjerde del af Tidendes rundspørge. Se mere herunder.


Jens Christian Olsen, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Bornholm og medlem af Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm:

– Jeg mener, det må være at kigge på trafikken. Vi har i trafikkontaktrådet netop fået en aflysning. Vi skulle have været til møde med Trafikstyrelsen den 12. november, men det er trukket tilbage, fordi de ikke må mødes med os, før der sidder en ny minister i stolen. Men jeg mener, at det er det vigtigste, for det handler jo blandt andet om vores fragtleverancer, og Folketinget skal sørge for, at vi har den nødvendige kapacitet til at udvikle Bornholm. Når man i Energistyrelsen taler om energi og så videre, så bør man samtidig også tænke på Trafikstyrelsen og Trafikministeriet, som skal sørge for trafikken. Fragtkapaciteten er i forvejen for lille, og når ikke kun energiøen, men det der følger med, kommer, vil det give så stor spidsbelastning på fragten, at vi kommer i problemer.

 

Malene Rossil, ejer af Bornholm Kombucha:

– Som almindelig, men også bekymret, borger og beboer på Bornholm vil jeg sige, at det sikkerhedspolitiske er vigtigt. Dertil ligger der noget i energiøen og at understøtte det projekt, så det kan blive etableret og få mulighed for at udvikle sig. Det kan give noget knopskydning rent erhvervsmæssigt, og der vil være muligheder i form af grøn turisme og tiltrækning af kompetent arbejdskraft på alle mulige niveauer. Der er masser af ting, man kunne nævne, men de to her, tænker jeg, er højaktuelle.

 

Formanden for Ungerådet på Bornholm, Niklas Stenbye:

– Som privatperson ser jeg det som utrolig vigtigt, at et nyt folketing sætter sig i spidsen for at investere massivt i forsvaret, så vi som Danmarks forpost kan føle os sikre i en usikker tid. Derudover mener jeg, at udligningsreformen skal gennemses, og så skal folkeskolereformen rulles tilbage, så vi kan få sikret en bedre folkeskole, men også se på mulighederne for at forbedre vilkårene for de danske privat- og friskoler. Som formand for Ungerådet håber jeg selvfølgelig, at Folketinget tager fat i en ansvarlig klimaindsats, som lytter til de unge. Derudover håber jeg, at der bliver arbejdet på at forbedre seksualundervisningen for de danske unge samt at forbedre psykiatrien markant.