Tøjbutik efterlyser indehaver af gavekort på større beløb

Marianne Weidemann vil gerne finde ejeren af et gavekort på 2.000 kroner. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 2. AUG 2022 • 15:30

Et gavekort gælder ifølge købeloven i tre år, med mindre andet er angivet på kortet. Det gælder også for gavekort til tøjbutikken Simon’s på Lille Torv i Rønne.

 

Og selvom butikken ikke har noget nedskrevet om hvem der køber et gavekort i butikken, så kan de se hvornår de købte gavekort udløber. Det har gjort, at Simon’s nu efterlyser en indehaver af et stort gavekort.

– Gavekort udstedt den 21. august 2019 på 2.000 kroner er ikke indløst. Vi står klar til at betjene denne kunde inden den 21. august 2022, skriver butikken på Facebook.

Direktør Marianne Weidemann mener, at det er en forpligtelse, butikken har overfor kunderne.

– Vi kan se hvilke gavekort der udløber, og det sker jo, at der er mindre gavekort på 25 eller 50 kroner, der udløber. Men i det her tilfælde er det et gavekort på 2.000 kroner, og vi synes altså, det er synd for den kunde, at de skal snydes for sådan et stort beløb.

Så I føler det som en moralsk forpligtelse at melde det ud?

– Ja, det synes vi er mest rimeligt. Vi skylder jo personen 2.000 kroner, så vi håber med vores udmelding, at vi finder vedkommende.

Butikkens opslag på Facebook fik i løbet af bare to timer 41 likes, og blev delt 71 gange, og det er tydeligt, at kunderne synes godt om opslagets indhold.

– Det er service på højt plan, skriver en bruger.

– Det er virkelig god stil, skriver en anden.