Tine har solgt sit succesfulde pensionat til erhvervsmand: 'Han forelagde en god pris'

Tine har solgt sit succesfulde pensionat til erhvervsmand: 'Han forelagde en god pris'
Tine Fangel åbende gjestehuzet i 2008. Siden har livet været som et eventyr, fortæller hun. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
TURISME | ALLINGE | ABONNENT | 22. SEP 2021 • 15:00
Sofie Møller
Journalist
TURISME | ALLINGE | ABONNENT
22. SEP 2021 • 15:00

Tines Gjestehuz, der ligger på Strandvejen i Allinge, er solgt til en erhvervsmand med egne planer for huset. Efter 14 år som ejer af pensionatet har Tine Fangel valgt, at der skal ske noget nyt.


– Jeg har haft det i 14 år, så det er da helt mærkeligt, at jeg nu skal ud af det.

Sådan lyder det fra norske Tine Fangel, som netop har solgt sit Gjestehuz på Strandvejen i Allinge.

Det er Tines egen beslutning at sælge pensionatet og prøve noget nyt. Dog var det en interesseret erhvervsmand, der tog kontakt til værtinden og forelagde en god pris, som Tine Fangel selv beskriver det, og så slog hun til.

– Og så er jeg lige blevet 64 år og tænkte, jeg havde lyst til at lave andre ting. Jeg har lyst til at holde fri, fortæller Tine Fangel.


Tine Fangel åbnede Tine Gjestehuz på kvindernes internationale kampdag den 8. marts 2008. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Et eventyr

Tine Fangel åbende gjestehuzet i 2008. Siden har livet været som et eventyr, fortæller hun.

– Nogle gange har jeg tænkt: "Har jeg virkelig sat det her på benene, og det har jeg jo", siger hun.

Siden 2008 er det kun gået godt, og hvert eneste år er der blevet sat rekord på antal overnatninger. Men det er netop også de mange arbejdstimer, som Tine Fangel nu er klar til at sige farvel til.

– Jeg havde 2.500 overnatninger sidste år, og i år kommer jeg op på 2.900. Det går bare op og op, og på et eller andet tidspunkt kan man ikke malke den ko mere. Så må man sige stop, før det går galt, siger hun.

Når hun afleverer nøglerne til køber, som overtager pensionatet den 1. januar, har hun planer om at nyde Bornholm og tage sig god tid til lange gåture.

– Måske skal jeg også rejse lidt mere og besøge min familie mere i Norge. Tiden er kommet til at lave ingenting, siger hun.

Hvilken erhvervsmand?

Køberen af Tines Gjestehuz afventer lidt endnu med at afsløre hvem og hvilke planer, der er for stedet fremover. Selv ikke Tine Fangel ved, hvad planerne er.

– Det bliver spændende at se, hvad der kommer til at ske. Jeg vil helt sikkert følge med i det, men når jeg går ud ad døren, ja, så går jeg ud ad døren, og så må vi se, hvad sker, siger Tine Fangel.

Hun kører nu sin 14. sæson ud, som slutter i oktober, hvorefter hun skal pakke ned, indtil nøglerne gives videre i januar.