Tiden er gået: Vandkulturhus vil reservere grund i flere år

Tiden er gået: Vandkulturhus vil reservere grund i flere år
Den såkaldte Trekantsgrunden på Nørrekås i Rønne har i to år været reserveret til Bornholms Vandkulturhus. Nu bliver den formentlig reserveret frem til oktober 2027. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 8. SEP 2022 • 10:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
8. SEP 2022 • 10:30

En del af Nørrekås i Rønne har i to år været reserveret til et vandkulturhus. Nu ønsker fonden bag projektet at reservere området i yderligere fem år.

 

I efteråret 2020 reserverede regionskommunen et område på Nørrekås i Rønne til et vandkulturhus. Reservationen gjaldt i to år, og den udløber 1. oktober. Derfor ønsker folkene bag projektet at forlænge den.

Projektet befinder sig fortsat i en indledende fase, og bestyrelsen for den erhvervsdrivende fond Bornholms Vandkulturhus ønsker at reservere den såkaldte Trekantsgrunden i yderligere fem år.

Det kom frem på et dialogmøde mellem bestyrelsen og kommunens fritids-, kultur- og lokalsamfundsudvalg i juni. Det ønske er kommunen indstillet på at opfylde, fremgår det af referatet fra udvalgets seneste møde. Den officielle beslutning taget økonomi- og klimaudvalget på sit næste møde.

Hjælp fra kommunen

På dialogmødet gjorde fondens bestyrelse det også klart, at det ikke er muligt at realisere vandkulturhuset uden en aktiv deltagelse fra kommunen. Det gælder både i forhold til planlægning, anlæg og drift.

Konkret ønsker bestyrelsen for Bornholms Vandkulturhus, at kommunen reserverer Trekantsgrunden i yderligere fem år, støtter fonden med 40.000 kroner om året i projekt- og anlægsfasen, udpeger en projektmedarbejder for at smidiggøre arbejdet, sørger for en geoteknisk undersøgelse af det påtænkte byggefelt og forestår en undersøgelse af, hvordan vandkvaliteten i Nørrekås Lystbådehavn kan forbedres.

I første omgang anbefaler den kommunale administration, at kommunen imødekommer ønsket om at reservere grunden indtil 1. oktober 2027. Hvis kommende undersøgelser viser, at grunden ikke egner sig til det skitserede byggeri, ophører reservationen.

 

 

Om Bornholms Vandkulturhus

I 2018 tog bestyrelsen i Rønne Svømmehal initiativ til Bornholms Vandkulturhus.

Baggrunden er blandt andet, at svømmehallen er en ældre hal, der i de næste fem-seks år står til lukning, medmindre der gennemføres gennemgribende renoveringsarbejde.

Tanken er også, at få bygget en facilitet, der dækker Bornholms fremtidige behov.

Kommunen vurderer, at vandkulturhuset vil kunne indfri mange af de ønsker, der er til udviklingen af Nørrekås.