Taxibranchen er tilbage efter corona, men har nu et kæmpe problem

Taxibranchen er tilbage efter corona, men har nu et kæmpe problem
Benny Jensen, daglig leder af Dantaxi 4x48 på Bornholm, håber, at flere vil uddanne sig til taxichauffører. Arkivfoto: Jacob Jepsen
TRANSPORT | BORNHOLM | ABONNENT | 14. SEP 2021 • 17:30
TRANSPORT | BORNHOLM | ABONNENT
14. SEP 2021 • 17:30

Dan Taxi på Bornholm har haft en god sommer, men grundet mangel på chauffører kan man nu som kunde opleve for lange ventetider.

Det stod sløjt til i taxibranchen i november 2020, kunne Bornholms Tidende fortælle.

Nattelivet var lukket ned, mens både restauranter og værtshuse lukkede klokken 22, og Benny Jensen, daglig leder af Dantaxi 4x48 på Bornholm, kunne fortælle, at de første chauffører var afskediget og sendt hjem, og at der sandsynligvis var flere på vej.

– Vi er meget hårdt presset, sagde han.

Men nu er billedet vendt 180 grader.

– Vi er ligesom mange andre virksomheder på Bornholm og i hele Danmark ramt af, at vi mangler en del medarbejdere i form af både faste chauffører og afløsere, siger han.

– Det er typisk aften-, weekend- og nattevagter, vi ikke kan belægge i den grad, som der egentlig er brug for.

Der er kommet gang i taxiforbruget igen oven på coronakrisen?

– Ja, det er der helt sikkert. Vi har haft en rigtig godt sommer, den kan vi bestemt ikke klage over, siger Benny Jensen.

Kan du sige mere præcist, hvor mange chauffører I mangler?

– Vi mangler i hvert fald fem faste, og det kan også være flere. Og dertil nogle afløsere.

Der er nu 17 taxier på Bornholm.

– Vi fik ekstra biler herover, dels fordi vi fik lidt mere af den offentlige kørsel, da der var udbud, og dels fordi vi havde været ude i en situation, hvor vi manglede biler til typisk aften- og nattevagter, siger Benny Jensen.

– Men det har altså vist sig at være meget svært at skaffe folk nok til at køre dem.

Der er 10 vognmænd på Bornholm, og Benny Jensen vurderer, at ud over dem burde der være yderligere i omegnen af 30 chauffører til at holde taxierne i gang.

Håber på Dekra

Er der tidspunkter for eksempel om aftenen, hvor I må sige, at der ikke rigtig er nogen taxier på vejene?

– Nej, vi har altid biler ude at køre døgnet rundt, men måske ikke det tilstrækkelige antal, og det kan jo godt give lidt for lange ventetider, siger Benny Jensen og tilføjer:

– Nu håber vi lidt på, at Dekra, som åbner en fast afdeling i Hasle, kan gøre en forskel, for de uddanner blandt andet taxichauffører.

Dekras aktiviteter på Bornholm omfatter netop diverse transportkurser: Lastbil-, bus-, taxi-, varebil-, gaffeltruck-, krankurser og så videre.

– Vi håber, det måske kan få nogen til at tage de kurser, der skal til for at køre taxi, at de ikke behøver rejse over for at gøre det, siger Benny Jensen.

– Så kan vi måske ad den vej få nogle flere chauffører. Men jeg hørte forleden, at der ikke engang er 500 ledige Bornholm, og vi er mange, der mangler medarbejdere.