Rønne Havn bliver base for nyt vindmøllepark

Rønne Havn bliver base for nyt vindmøllepark
Der skal igen være vindmølledele på Rønne Havn, som er valgt til udskibningshavn til en havvindmøllepark ved Rügen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | RØNNE
26. JAN 2022 • 11:53
Henrik Nielsen
Journalist

Deme Offshore har valgt Rønne Havn som udskibningshavn til havvindmølleparken Arcadis Ost 1 ved Rügen.


Når etableringen af havvindmølleparken Arcadis Ost 1 ved Rügen om få uger begynder, sker det med Rønne Havn som udskibningshavn for montering af fundamenter til de 27 Vestas-vindmøller. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Vi har valgt Port of Roenne som udskibningshavn for vores XXL-monopæle, fordi det var et oplagt valg. Dette skyldes både den unikke infrastruktur, som er specielt designet til at understøtte tunge projektbelastninger, og fordi havnen ligger tæt på vores Arcadis Ost 1-operationer, siger projektdirektør for Arcadis Ost-projektet Mathieu Holvoet i Deme Offshore i en pressemeddelelse.

Den 257 megawatt store Arcadis Ost 1-vindmøllepark ejes af Parkwind Ost og kan levere elektricitet til op til 300.000 tyske husstande genereret af 27 vindmøller. Projektet forventes afsluttet om et år.

Hos Rønne Havn vækker aftalen stor glæde.

– Det beviser, at vores havn er tilpasset til at servicere alle dele af de store projekter, der inkluderer vindmøllefragt. Jeg glæder mig til at byde Deme Offshores medarbejdere velkommen på havnen, og jeg ved også, at det nye projekt vil skabe arbejde for de lokale virksomheder og Bornholm, ligesom vi så med projektet omkring Kriegers Flak sidste år, siger Jeppe la Cour, som er offshore-chef i Rønne Havn, i pressemeddelelsen.