Populære ferielejligheder tæt på udsolgt

Populære ferielejligheder tæt på udsolgt
Ferielejlighederne fra Hotel Abildgård har vist sig at være eftertragtede. Foto: EDC Bornholmerbo.
NYHED | SANDKÅS | ABONNENT | 25. JUL 2022 • 15:37
NYHED | SANDKÅS | ABONNENT
25. JUL 2022 • 15:37

Salget af 77 ferielejligheder fra Hotel Abildgård i Sandkås har ikke været i gang længe, men der er allerede tæt på helt udsolgt, lyder det fra EDC Bornholmerbo.

 

Tilbage i april blev salget af 77 ferielejligheder i Sandkås skudt i gang, og godt tre måneder senere er der ikke mange ledige lejligheder tilbage.

Ejendomsmægler og ansvarlig indehaver i EDC Bornholmerbo, Kurt Mortensen, er med til at stå for salget af ferielejlighederne.

– Der er fire eller fem tilbage, og vi regner ikke med, at der går længe, før der er helt udsolgt, siger Kurt Mortensen til Tidende.

Det kommer ikke rigtig bag på ham, at det er gået forholdsvis hurtigt med at få afsat lejlighederne, fordi han mener, at det er en fornuftig vare, der er blevet sat til nogle fornuftige priser.

En god forretning

De 77 ferielejligheder har været sat til salg for mellem 495.000 og 995.000 kroner fordelt på 37 etværelseslejligheder, 36 toværelseslejligheder og fire treværelseslejligheder.

Lejlighederne ligger i tilknytning til Hotel Abildgård på Tejnvej tæt på vandet, og der er ifølge Kurt Mortensen flere årsager til, at det går så godt med salget.

– Beliggenheden, prisen og det man så kan udleje lejlighederne for, gør det til en fornuftig forretning. Og oveni, at du kan få en god forretning ud af det, så har du jo mulighed for at benytte den selv, hvis det er. Det har også en værdi, fortæller ejendomsmægleren.

Han tilføjer, at det attraktive ved denne type lejligheder er, at man ret beset ikke skal lave noget selv.

– Du køber en lejlighed, og du skal selvfølgelig sørge for den indvendige vedligeholdelse, men alt det udvendige kommer ejerforeningen til at stå for. Så du skal eksempelvis ikke slå græs eller gå og male i din sommerferie, siger Kurt Mortensen.

På trods af, at krigen i Ukraine og markante rentestigninger har ramt markedet, så er det stadig lykkedes at få afsat lejlighederne, hvilket skyldes, at en stor del af de nye ferielejlighedejere har købt for egne midler, fortæller Kurt Mortensen. Flere har købt det som en investering, men ellers er det svært at sige noget generelt om de mange forskellige slags købere.

– Der er en del lokale, og der er også ret mange tidligere bornholmere, som måske er trætte af at skulle bo hos far og mor, når de kommer og holder sommerferie her. Og så er der også nogle ovrefra, som har købt lejlighederne som ren investering. Jeg vil sige, at vi er hele paletten rundt med købertyper, siger mægleren fra EDC Bornholmerbo.

Skal finansiere køb af Hotel Abildgård

EDC Bornholmerbo sælger ferielejlighederne på vegne af Jannik Stender, og salget af dem skal finansiere hans køb af Hotel Abildgård, hvor Jannik Stender siden 2019 har været forpagter.

Sælgeren af hotellet er Jannik Stenders egen far, Tim Stender, som købte hotellet tilbage i 2019.

Allerede da ferielejlighederne blev sat til salg, var Jannik Stender optimistisk omkring mulighederne for, at salget skulle gå godt med tanke på den efterspørgsel, der er på ferieboliger på Bornholm.

– Jeg har allerede fået forhåndsreservationer på de første 16 stykker, så jeg tror på, at det skal blive godt, sagde Jannik Stender til Tidende tilbage i april.

 

Jannik Stender har forpagtet overnatnings- og spisestedet i Sandkås siden 2019. Arkivfoto: Jacob Jepsen. 

Med salget kan Jannik Stender gå fra at være forpagter til ejer på Hotel Abildgård og blive herre i eget hus.

– Det her er min måde at få købt mig ind i det her hotel, og det glæder jeg mig rigtig meget til, fortalte han dengang.