Møbelhus har fået sund økonomi efter årrække med underskud

Møbelhus har fået sund økonomi efter årrække med underskud
I januar 2021 var Inhouse Bornholm tvunget til at holde lukket på grund af pandemien. Enkelte medarbejdere gik fortsat på arbejde, eftersom webshoppen var åben. Senere på året blev der høj aktivitet i lokalerne ved havnen i Nexø, og direktør Michael Mortensen anser den stigende fokus på at handle lokalt som en del af forklaringen på succesen. Arkivfoto: Berit Hvasum
NYHED | NEXØ | ABONNENT | 15. JUN 2022 • 13:00
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | NEXØ | ABONNENT
15. JUN 2022 • 13:00

Et overskud på næsten to millioner kroner i 2021 var det bedste resultat i Inhouse Bornholms historie. Trods usikkerheden på verdensmarkedet og længere leveringstider tror direktøren på et overskud igen i år.

 

Fra møbelhuset Inhouse Bornholm slog dørene op i Nexø i 2008 og frem til 2019, tjente forretningen ikke penge. Det første overskud blev opnået i 2020, og sidste år fordoblede selskabet – trods coronanedlukning i vintermånederne – resultatet og leverede et overskud på 1.975.779 kroner efter skat.

– Jeg tror, at vi nu høster frugterne af mange års hårdt arbejde fra min forgænger og mit personale, siger direktør Michael Mortensen.

Han vurderer, at rekordresultatet er kommet i hus, fordi folk under pandemien har opholdt sig mere i hjemmet og derfor brugt penge, der ellers kunne være gået til rejser og fornøjelser, på møbler og interiør. Samtidig mener han, at bornholmerne i større grad er begyndt at handle lokalt.

– Det er blevet meget præsent i folks bevidsthed, hvad det betyder at have et butiksliv i byerne, siger direktøren.

Ud over møbelhuset huser Inhouse Kop & Kande og Inhouse Gardiner. I den samlede forretning indgår også lejemål til blandt andet Fakta og Nexø Tæpper & Vinyls butik.

Udsigt til sorte tal trods uro

De seneste måneder er længere leveringstider og hyppigere prisstigninger fra leverandørerne blevet et vilkår. Der tales meget om en forestående økonomisk krise, og de stigende energi- og fødevarepriser forventes at påvirke hele detailhandelbranchen.

I møbelhuset er man begyndt at kunne mærke, at nogle kunder er mere tilbageholdende med at tage den store tegnebog frem.

– Vi fornemmer så småt en opbremsning, men det er ikke særligt slemt endnu, siger Michael Mortensen.

– Vi regner stadig med at lave overskud i 2022 – og forhåbentlig alle år fremover – men jeg frygter også, at vi kommer til at se en faldende omsætning. Der er ingen grund til at se så pessimistisk på det endnu, men når man sidder og lægger budget, sker det med nervøsitet i maven, siger han.

Inhouse Bornholm, der er en del af Ocean Prawns A/S, beskæftiger 16 ansatte.