Magasin hylder de bornholmske ildsjæle

Magasin hylder de bornholmske ildsjæle
Magasinet Mad & Mennesker er på vej ud. Det kan findes i den lokale turistinformation og vil desuden ligge hos de fleste producenter og spisesteder rundt omkring på Bornholm.
NYHED | ABONNENT | 20. JUN 2022 • 15:30

To nye magasiner, der skal promovere fødevarer og kunsthåndværk er netop landet hos producenter og spisesteder på øen. De to områder er der, hvor Bornholm er rigtig stærk, og hvor masser af innovative ildsjæle skubber til grænserne for, hvordan Bornholm kan udnyttes på en bæredygtig måde.

Destination Bornholm og Gourmet Bornholm sender i disse dage magasinet Mad & Mennesker ud i det bornholmske samfund. Sammenmed magasiner medfølger Makers Island, der omtaler de spirende bornholmske kunsthåndværkere.

– Magasinet Mad & Mennesker røber nogle af hemmelighederne bag de mange succeser, og sætter fokus på de idérige personer bag. Hver dag arbejder de benhårdt for at skabe de bedste produkter, den unikke servering og forsøger at opfinde nye alternativer til det allerede eksisterende. Innovative ildsjæle skubber til grænserne for, hvordan vi kan udnytte naturen omkring os på en mere bæredygtig måde. Der er ingen vej udenom, og de nye muligheder åbner for helt nye smage og perspektiver på vores tilgang til vores fødevarer, lyder det i en pressemeddelelse fra Destination Bornholm.

Udover de mange gode historier, indeholder magasinet en guide til Gourmet Bornholms medlemmer, samt et oversigtskort over spisesteder, barer, producenter og gårdbutikker, hvor både Gourmet Bornholms og Destination Bornholms medlemmer er repræsenteret.

Bornholms kunsthåndværk er i en helt unik position

Ud over fødevarer, står det bornholmske kunsthåndværk i disse år stærkere end nogensinde. Derfor vil der sammen med Mad & Mennesker blive omdelt magasinet Makers Island, der sætter fokus på kunsthåndværket og viser den mangfoldighed og kreativitet, som blomstrer på hele øen.

Der sker mange ting indenfor netop det område i år, hvor kunsthåndværkernes organisation ACAB fylder 20 år, og hvor Glas- og keramikuddannelsen fejrer 25 år jubilæum.

De to magasiner er blevet til i et samarbejde mellem Destination Bornholm, Gourmet Bornholm og Makers Island og er produceret af Magasinet Bornholm, og Mad & Mennesker udkommer i 70.000 eksemplarer, hvor det på Bornholm kan hentes i den lokale turistinformation eller hos en af de mange lokale producenter eller spisesteder. Magasinet blev desuden omdelt til Politikens læsere sammen med deres avis sidste søndag.