Lottes døgnåbne blomsterbutik er en succes

Lottes døgnåbne blomsterbutik er en succes
Lotte Hjorth har indrettet et lokale i sin blomsterbutik i Rønne, hvor kunder kan købe blomstervarer uden for almindelig åbningstid. Foto: Jacob Jepsen
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT | 7. JAN 2022 • 07:30
Berit Hvassum
Journalist
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT
7. JAN 2022 • 07:30

Kunderne vil have blomster tidlig morgen – og sen aften


– Det er jo en ren blomsterfest, siger Lotte Hjorth om sin døgnåbne blomsterbutik, der slog porten op fredag den 26. november 2021.

Butikken på Lille Torv i Rønne har fået etableret en automatisk rulleport, som adskiller den store forretning og baglokalet.

Når butikken er lukket, kan kunderne komme ind til døgnbutikken med navnet ’Altid’ ved at sende en sms til et nummer, som står på døren, der vil åbne automatisk.

Inde i butikken vil kunder have mulighed for at købe et større udvalg af indpakkede buketter, gavekurve, sammenplantninger med årstidens blomster, vin og chokolade, som betales med mobilepay.

Ramt et behov

Med døgnbutikken ’Altid’ har Lotte Hjorth fået nye kunder, som hun ikke har kunnet hjælpe tidligere.

– Rigtig mange kunder benytter sig af vores døgnåbne blomsterbutik og især i disse coronatider, fortæller Lotte Hjorth.

– Nogle er meget utrygge ved at gå ud blandt andre mennesker, så de bestiller varer i dagtimerne og henter dem, når de ønsker det.

Lotte Hjorth oplever også, at kunder bruger butikken i de tidlige timer af døgnet.

– Trafikken i butikken er vældig aktiv mellem klokken 6 og 9 om morgenen. Så kommer folk ind med bagerposer i hånden og skal hjem til en fejring af fødselsdag, eller andre skal med en tidlig færge, siger Lotte Hjorth.

Inspirationen til en døgnåben butik med blomstervarer har Lotte Hjorth fået fra en kollega i Odder.

– Jeg tog til Jylland og fik hjælp til at drage nogle konklusioner. Det har været godt at læne sig op ad gode erfaringer, og nu er jeg nok en af dem, som har den nyeste teknologi i en døgnåben butik, fortæller hun.

Undervejs med arbejdet af varer til døgnbutikken har Lotte Hjorth og hendes ansatte fået nye arbejdsgange og måder at analysere kundernes behov på.

– I starten havde vi en del varer til kirkegårdsbesøg, som kunne købes alle ugens syv dage. Men der er jo ingen, der går på kirkegården, når det er mørkt. Så de varer vil kun være i døgnbutikken i weekenden, afslutter hun.

Lotte Hjorth startede sin første blomsterforretning i 1985 på Lille Torv. Senere udvidede hun butikken til hjørnet Lille Torv/Stålegade.