Klar til næste etape: Klemens Kro udvider

Klar til næste etape: Klemens Kro udvider
Familien Skov Lintrup har fart på med at renovere første sal i den historiske landevejskro i Klemensker. De udvider i samme omgang med et betydeligt antal værelser. Familien består af krofatter Rasmus, kromutter Linette, Molly og Holger. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | KLEMENSKER | ABONNENT | 4. JAN 2022 • 07:30
Niels Ebdrup
Journalist
NYHED | KLEMENSKER | ABONNENT
4. JAN 2022 • 07:30

Når renoveringsprojektet på første sal er overstået, vil Klemens Kro være fuldt renoveret indvendig.

Der er fortsat fart på renoveringen af Klemens Kro i Klemensker. Ejerne Rasmus og Linette Skov Lintrup har kun haft kroen i et år, men i løbet af det år er stueetagen blevet renoveret. Det blev den allerede i sommer. Og nu er tiden kommet til at udvide med seks kro-værelser på først sal – fra tre til ni værelser.

Bornholms Regionskommune har netop givet kro-parret tilladelse til at omdanne en gammel privat lejlighed på første sal til de seks nye værelser med fælles bad og toilet. Den opgave forventer Linette og Rasmus klare i vanligt højt tempo.

– Rasmus mener, at vi kan tage imod bookinger på de nye værelser i juni 2022, siger Linette Skov Lintrup.

– Det bliver nok mig, der kommer til at løbe hurtigt for, at det kan lade sig gøre. Jeg står for den sidste del af arbejdet med tapetsering, maling, møbler og indretning. Med vi har mod på det.

Alt flaskede sig

Da parret for et år siden overtog kroen, var det planen, at netop første sal skulle renoveres først. Men det viste sig, at stueplanet var i langt bedre stand end forventet, og så var det dér, Linette og Rasmus begyndte med at sætte ind.

Efterfølgende skulle der skaffes midler til den videre renovering, og kommunen skulle godkende forandringerne på den historiske landevejskro. Men med lidt økonomisk hjælp fra Linettes forældre, et lån i parrets hus og en godkendelse fra kommunen i december, flaskede det hele sig.

– Det tog lidt tid, men når alt kommer til alt, er det godt. Nu kan vi starte renoveringen af førstesalen i den "lille coronanedlukning", vi har i øjeblikket. Der ikke så mange, der booker ind til fest i de her måneder, så vi kan frit arbejde på kroen uden at genere nogen. Og vores familie har tid til at komme og hjælpe – især Rasmus' far, men også min far, min bror, min stedfar og min mor møder talstærkt op, når der er brug for dem, fortæller Linette Skov Lintrup.

Får opmærksomhed i byen

Når renoveringsprojektet på første sal er overstået, vil Klemens Kro være fuldt renoveret indvendig. Det er en bedrift, der har gjort Linette og Rasmus til en slags lokale kendte.

– Vi kan virkelig mærke, at folk følger med. Folk ved, hvem vi er, og vi får meget ros og mange positive tilkendegivelser, når vi er ude i byen.

– Det giver et ekstra boost, at folk synes, det er et godt projekt, vi har, og at de synes, at vi gøre det ordentligt. Vi går op i at bevare så meget af det gamle som muligt – det, folk kender kroen for, siger Linette Skov Lintrup.

Kroen vil være fuldt renoveret, når det udvendige og en gammel længe også har fået en overhaling.