Flot overskud, men ydmyg gartner vil ikke have en stor virksomhed

Flot overskud, men ydmyg gartner vil ikke have en stor virksomhed
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 6. DEC 2021 • 07:30
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
6. DEC 2021 • 07:30

Det skal egentlig bare gå, som det er gjort i år, hverken værre eller bedre. Så er Anders Munch fint tilfreds. Faktisk skal det helst ikke vokse ind i skyerne.


Efter et hårdt år i 2019 går det fremad for firmaet Anders Munch Anlægsgartner ApS, hvis overskud igen er blevet større. I regnskabsåret 2019 kom Anders Munch og firmaet ud med et underskud på næsten 300.000 kroner, men den udvikling har han fået vendt. I år stod han med et plus på 128.000 kroner. Og hvordan gør man det? Man kører på og knokler videre, fortæller Anders Munch. Det er uden de store armbevægelser, investeringer eller drastiske beslutninger, at Anders Munch og firmaet er kommet op til overfladen.

– Vi har bare haft rigeligt med arbejde. Det er gået godt. Vi er kommet tilbage, så at sige. Det er ikke sådan nogle enkelte ting, der gør det for os. Vi har haft nogle gode opgaver, siger Anders Munch ganske ydmygt.

Anders Munch Anlægsgartner ApS har tidligere døjet med gamle maskiner, der skal repareres og regninger, der ikke blev betalt. Men nu har de fået nye maskiner, gravemaskiner og biler, der er mere driftsikre, og folk har heldigvis betalt Anders Munch Anlægsgartner for det arbejde, der er blevet udført.

– Det er ikke en eller anden stor opgave, der har tjent boksen for os. Det er bare gået jævnt godt hele året, siger Anders Munch.

Firmaet beskæftiger sig meget med flisebelægning og andre mindre ting, som de laver hos private folk, men de laver også lidt hos virksomheder. Som så mange andre håndværkerfag har efterspørgslen på fikse hænder været stor den seneste tid. For Anders Munch og hans tre ansatte er der nok at se til for tiden, og selvom det nogle gange kan være tegn på, at virksomheden er klar til at vækste, er det ikke noget, Anders Munch sætter næsen op efter. Faktisk har han ikke lyst til, at hans virksomhed ændrer sig overhovedet. 2021 har været et rigtig godt år for Anders Munch og firmaet, og han håber hverken på mere eller mindre til næste år, når regnskabet skal gøres op.

– Jeg håber, at det her niveau holder, så er jeg godt tilfreds. Jeg regner ikke med, at det er næste år, at vi får firmaet til at vokse ind i skyerne, det er svært i denne branche. Jeg håber, det kan gå, som det er gået i år. Vi har haft en stort efterspørgsel, og jeg håber, at det kan fortsætte. Det er faktisk bare at køre på det niveau, vi har nu. Det er mere overskueligt. Jeg har ikke lyst til at have en masse ansatte og et stort firma, for jeg har det rigtig fint med det antal, vi er nu, siger Anders Munch.