EU-millioner kan skaffe svaret: Kan fredet bygning blive fremtidens base for nationalt center?

EU-millioner kan skaffe svaret: Kan fredet bygning blive fremtidens base for nationalt center?
Der har de seneste år været mange idéer til, hvordan man kan bruge elværket på Lille Madsegade. I Rønnes strategiske udviklingsplan fra 2019 var forslaget at lave et ungehus med streetaktiviteter i den store hal. Udgifterne til renovering blev anslået til mellem 25 og 47,5 millioner kroner. På grund af omkostningerne valgte politikerne at prioritere andre projekter. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | RØNNE | MEDLEM
14. JAN 2022 • 10:30

Får bornholmsk konsortium penge fra Erhvervsstyrelsens EU-pulje, skal en del af beløbet gå til at forberede et restaureringsprojekt af elværket, som ansøgerne håber, kan komme til at huse et Nationalt Center for Grøn Energi inden for få år.

Elværket er den foretrukne base for et Nationalt Center for Grøn Energi, og hvis regionskommunen, Bornholms Energi og Forsyning, DTU og de andre økonomiske partnere bag en ansøgning til Erhvervsstyrelsen har held til at få del i en EU-pulje på 600 milllioner kroner, vil en del af pengene gå til at forberede en renovering af de fredede bygninger i Lille Madsegade i Rønne.

Vil du have nyheder uden begrænsning?
- Få fuld adgang til Tidende.dkFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
Opret konto

Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er: