Efter lang tids rygter: Nu flytter butikken

Efter lang tids rygter: Nu flytter butikken
Camilla Mikkelsen vil tilbage til kerneydelsen, det der handler om blomsterbinding. Foto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 3. DEC 2022 • 05:30

Vi går tilbage til kerneydelsen, siger Camilla Mikkelsen om flytningen af butikken til et nyt sted i byen.


Rygterne har gået et stykke tid, og nu er det altså helt officielt, at blomsterforretningen Holst Blomster i Nexø flytter.

– Jeg lagde faktisk en video på Facebook for to uger siden, netop fordi der går så mange rygter. Folk troede jo, at vi skulle lukke. Og det skal vi ikke. Vi skal bare flytte, siger indehaver Camilla Mikkelsen.

Det var i sommeren 2016, at Camilla Mikkelsen flyttede butikken fra Brogade til hjørnet af Købmagergade og Smallegade i Nexø til et stort lokale, der havde stået tomt i lang tid. Dengang mente hun, at det ville give større synlighed og lokke flere turister til, fordi de ville få øje på butikken, når de alligevel skulle handle i Kvickly eller gå til bageren. Men lokalet har altså nu vist sig at være for stort.

– Ja, det er et kæmpestort lokale, og det er dyrt. Alle detailbutikker er gået tilbage i omsætning, vil jeg tro. Og så vælger vi at flytte, fordi vi gerne vil have nogle andre åbningstider, end man kan have når man har en stor butik. Der er for meget arbejde i det, og vi skal have et stort varelager, som vi hele tiden skal fylde op.

Dermed ønsker blomsterhandleren at komme tilbage til kerneydelsen i butikken, netop det der handler om blomster.

– Vi går tilbage til vores kerneydelser som er blomsterbinding. Vi binder buketter, laver borddekorationer og blomster til begravelser. Alt det der har med blomsterbinding at gøre, fortæller Camilla Mikkelsen.

Brug vores webshop

Den store butik på hjørnet lukker ved udgangen af året, og blomsterværkstedet flytter til adressen Havnegade 21, som ligger i krydset Paradisvej og Havnegade ved F24 tanken.

– Og det bliver ligesom i dag, at folk kan komme ind og købe buketter og andre flotte ting, men der bliver ikke et stort flot butikslokale med udstilling og brugskunst, og alt det vi har i butikken i dag, påpeger indehaveren.

Dermed er det blot lokationen, der bliver anderledes, og Camilla Mikkelsen bekræfter da også, at butikken kommer til at beskæftige det samme antal medarbejdere, for begge ansatte flytter med i de nye lokaler. Til gengæld vil hun skære en smule ned i åbningstiderne.

– Og kunderne kan stadig ringe til os, og de kan også bestille blomster på vores webshop. Vi er ved at få lavet en ny, så den er mere indbydende at se på, og nemmere at have med at gøre. Men der har vi flotte billeder af det vi laver, og man kan nemt bestille blomter der. Vi vil faktisk helst have, at folk bruger den, selvom alle kunder naturligvis er velkomne i det nye blomsterværksted.

Holst Blomster flytter hen i de nye lokaler 1. januar, og flytningen har været længe undervejs, for Camilla Mikkelsen havde et halvt års opsigelse i det nuværende lokale.