Efter hård sæson: Ansatte har brugt vinteren på at blive klar til sommeren

Efter hård sæson: Ansatte har brugt vinteren på at blive klar til sommeren
I vinternetværket har de sæsonansatte blandt andet lært at bruge stangdukker i formidlingen. Her ses Jørgen Peter Henriksen med stangdukken Bisp Jacob Erlandsen. Stemmetræning og fortælleteknik har også været på programmet. Foto: Bornholms Middelaldercenter
NYHED | ØSTERLARS | 29. JUN 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ØSTERLARS
29. JUN 2022 • 07:30

De sæsonansatte i Bornholms Middelaldercenter har mødtes hver måned hele vinteren. Det har styrket fællesskabet og gjort det lettere at tale om det, der er svært.


På få måneder i efteråret besøgte ikke færre end 14.000 lejrskoleelever Bornholms Middelaldercenter. Det svarer til besøgstallet i et normalt år, for på grund af corona var forårets besøg blevet udskudt.

Det er oplevelser som den og det medfølgende arbejdspres, et nyt vinternetværker er blevet brugt til at tale om.

– Det var et særligt hårdt efterår for os. Derfor var det vigtigt at mødes i vinternetværket og få snakket: Hvordan var sæsonen, hvordan forlader vi den, og hvordan går vi ind i vinteren? Det betyder noget at dele oplevelsen, fortæller direktør Jane Lindedam i en pressemeddelelse.

Styrket fællesskab

I alt er det blevet til syv møder i netværket, der er støttet af Velliv Foreningen. Emnerne har blandt andet været trivsel og service, stresshåndtering og stemmetræning.

Jørgen Peter Henriksen er en af dem, som har deltaget. Han er folkepensionist og har arbejdet som formidler i de seneste fem år. Han nævner et styrket fællesskab blandt kollegerne som det største udbytte.

– Når vi står alene med en flok på 30 skoleelever, er der mange impulser og kommentarer. Måske er der en hård bemærkning, som man kan tænke over bagefter. Derfor er det vigtigt at kende sine kolleger så godt, at man lige kan vende det. Ellers kan det være sværere næste gang, man skal stå der. Der har vinternetværket virkelig styrket kollegaskabet, siger han i pressemeddelelsen.

Igen næste vinter

Ifølge Jane Lindedam er det tydeligt, at vinternetværket har gjort en positiv forskel.

– Vi har haft en heftig forsæson med lejrskoler. Derfor har to ansatte måttet sige, at de i en kort periode kun kunne give sig selv 80 procent. Det mødte stor forståelse og ville nok ikke have været meldt ud til alle for et år siden, hvor vi ikke var begyndt at tale sammen om de her ting, fortæller hun.

Og hun er sikker på, at der bliver et vinternetværk næste vinter.